Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Bloedneus; gisteren na het niezen een bloedneus, word vanochtend wakker met een bloedneus. Moet ik me zorgen maken en naar een dokter gaan?

Gisteren te hard geniesd denk ik, toen een bloedneus gekregen, na een tijdje was dat weer over. Ik word vanochtend wakker en mijn neus bloed best hard. Moet ik me zorgen maken en naar een dokter gaan of komt het wel goed? Ben niet echt een fan van naar de dokter gaan voor kleine dingetjes. Zitten er risico's aan bloedneuzen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik zou me geen zorgen maken. Een bloedneus komt vaker voor; dan is er een bloedvaatje in je neus kapot gegaan. Bij een erg lang aanhoudende bloedneus zou ik wel even naar de dokter gaan, die zorgt dan dat het bloeden stopt.

Flinke bloedneuzen kunnen ook voorkomen bij hoge bloeddruk/stollingsprobleem en andere zaken die aandacht behoeven. Gebeurt het nog een keer ga dan wel naar je huisarts.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100