Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wat is de juiste manier om in je bed te kruipen? (Rekening houdend met een heupoperatie)

We zijn studenten ergotherapie en we moeten zoeken wat de beste manier is om in je bed te kruipen. We moeten hierbij rekening houden dat onze cliënt of patiënt een heupoperatie heeft gehad.

Weet jij het antwoord?

/2500

Dekbed open slaan. Midden op het matras gaan zitten. Dan je benen tezamen op het matras zwaaien, terwijl je zitvlak draait. Het dekbed over je benen draperen. Het bovenlichaam ook plat leggen, en het dekbed verder over jezelf toedekken.

Logisch nadenken. Veel buigen is niet goed, dus bed moet niet te laag zijn. Druk op de heup is ook niet aan te bevelen, dus kies de 'goede'kant van het bed. Ga op het bed zitten aan de rechterkant bij een operatie aan de li-heup, zak langzaam naar rechts en 'neem'de benen mee omhoog. Dit lijkt mij de beste oplossing, alhoewel het ook afhangt van de verdere mobiliteit van de patient.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100