Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

hoe voorkom in de afdruk van naden in mijn lichaam?

wat voor kleding ik ook aan heb, alle naden zijn, wanneer ik mijn kleding uittrek, zichtbaar in mijn huid. Het komt niet doordat mijn kleding te strak zit want zelfs een heel klein patroontje in een sok is altijd te zien in mijn benen. Ook mijn ruime onderkleding (soort boxershort en mijn bh) zorgt voor randen Meestal gaan deze 'naden' ook pijn doen als de kleding er af is.
Hoe kan ik dit voorkomen en waardoor komt het?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het kan zijn dat je teveel vocht vasthoudt, dit kun je testen door op een stuk huid vlak bij het bot (bijv de enkel) te drukken met een vinger, blijft er een tijdje een kuiltje zitten, dan is de kans aanwezig dat je vocht vasthoudt. Dit kun je oplossen door dagelijks minder zout te gaan eten, maar wel minimaal 1,5 liter water te drinken. Ook sporten kan effectief zijn. Wordt het dan nog na een week of 2 nog niet minder, dan is het tijd om je huisarts te consulteren, die kan andere maatregelen treffen, of zelfs een heel andere oorzaak vinden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100