Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

mijn littekes branden pijnlijk, is dat raar?

Een paar jaar geleden heb ik brand wonden op gelopen. het zat tegen 3e graads aan. maar ze branden nog steeds pijnlijk en jeuken. kan ik hier ts aan doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Littekens zullen altijd gevoelig blijven. Het is bij jou al een paar jaar geleden, dus ik denk niet aan een ontsteking of iets dergelijks. (ik ben overigens geen arts en kan geen diagnose stellen) Als je toch denkt dat er iets niet klopt, ga dan even langs de huisarts. Ik heb wat info toegevoegd, er zijn ook speciale zalfjes en creme's specifiek voor nabehandeling e.d. Hopelijk heb je er wat aan. Sterkte ermee! "NA VERBRANDING BLIJFT DE HUID GEVOELIG EN TEER. Ze moet dus worden beschermd. Daartoe bestaan aangepaste dermocosmetische producten. Als de verbrande plek rood blijft, verdikt en jeukt, is het beter om een arts te raadplegen. Er kunnen zich dan immers chéloïde littekens vormen, die bijzonder ontsierend zijn en regelmatig blijven jeuken. Dit vergt een aangepaste behandeling. En tot slot moet het litteken ook worden beschermd tegen de zon met een product met hoge beschermingsfactor". http://www.laroche-posay.nl/artikel/geïrriteerde-huid/a6183.aspx http://www.brandwonden.be/index.php/nazorg/nl/ http://www.alhydran.nl/brandwonden/ http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/aandoeningen/39083-littekens-houd-ze-zelf-in-de-gaten.html

Ik kan erover meespreken want ik had zelf 3e graads brandwonden aan mijn duim. De huid blijft nog zeer lang super gevoelig en flinter dun. Dat zal nog zeer lang duren dat het raar aanvoelt maar pijn na zoveel jaar is niet normaal. Best eens naar de dokter gaan want mogelijks zit er nog "vervuiling" in. Om het tijdelijk te verzachten kan u daar Flammazine of Bepanthol aansmeren.