Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Pijn in oorschelp midden op de dag, hoe komt dit ?

Ik heb al zolang als ik me kan herinneren zo nu en dan ineens pijn aan mijn rechteroorschelp. Het voelt dan heel onprettig, en ik heb ook het idee dat het op het moment van pijn warmer is. Het is niet zo dat het na het slapen gebeurt zoals ik las toen ik deze vraag zocht op deze website. Wel slaap ik inderdaad op dit oor maar het treed nooit op als ik uit bed kom, echt alleen aan het eind van de dag. Ik heb wel een piercing in m'n oorlel, deze is niet ontstoken, is van anti allergisch materiaal gemaakt en daar heb ik verder totaal geen last van. Ik vraag me af waar deze pijn vandaan komt en of het eventueel toch door de oorbel zou kunnen komen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat kan er toch mee te maken hebben dat je misschien niet een goed kussen hebt. Of dat er ergens een ontsteking zit, die je misschien niet direct ziet, of die misschien zelfs al genezen is. Een oorschelp-infectie betreft een bacteriële ontsteking van de oorschelp. Meestal ontstaat een oorschelp-ontsteking door een wondje in de huid of het kraakbeen van het uitwendige oor. Het kan best zijn dat je daar niets van ziet. Maar kraakbeen is een raar soort weefsel. Als dat ooit beschadigd is, dan kan het blijvend geïrriteerd zijn, zonder een direct aanwijsbare oorzaak. Dit wordt uitstralende of gerefereerde pijn genoemd. http://nl.wikipedia.org/wiki/Kraakbeen Hoe het komt, die pijn, is dus niet precies aan te geven. Maar als je toch eens een keer bij de dokter bent, kan die je misschien net zo goed even testen op lichte ontstekingen, of oudere wondjes.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100