Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wat is beter voor mijn pijnlijke onderrug; een nieuw matras of een boxspring?

Ik heb al een tijd lang last van mijn rug en hoogstwaarschijnlijk heb ik last van lage rugpijn omdat het matras zijn langste jaren heeft gehad. Maar gezien ik al rugpijn heb vraag ik mij af wat beter is: een nieuw matras kopen (voor op een 4 jaar oude lattenbodem) of een boxspring kopen? Ik wil namelijk weer prettig slapen zonder deze lage rugpijn.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik ben het eens met de andere beantwoorder: bezoek ook eens een fysio, maar dat was de vraag niet. M.b.t het bed: ik heb zelf een matras gekocht van traagschuim (ik mag, denk ik, geen merknaam noemen) en dat is een aanrader. Nauwelijks meer rugpijn. Toegevoegd na 1 minuut: grappig: nu ik het woord "Traagschuim" in het antwoord heb gebruikt, wordt er automatisch een reclame toegevoegd. En inderdaad, van het bedoelde merk.

Je geeft aan dat je rugpijn hebt en inderdaad kan een goed bed daar een uitkomst bieden. Maar je geeft dus aan dat je de rugpijn al enige tijd hebt. Het veranderen van het bed zal uiteindelijk een uitkomst bieden maar jouw niet direct van de klachten verlossen. Het is verstandig om naast een nieuw bed, tevens een afspraak te maken met een fysiotherapeut om te zorgen dat jouw rug weer in orde komt. Zou je dit niet doen dan kan het als nog enkele weken duren voordat je iets van verbetering gaat merken omdat je rug dan moet wennen aan een nieuw bed, in de tijd zou je kunnen gaan twijfelen aan het voorgaande probleem en wellicht als nog bij de fysiotherapeut terecht komen. Je kan ten alle tijden een afspraak maken met de fysiotherapeut je hebt daarvoor geen verwijzing van de huisarts nodig. Toegevoegd na 1 minuut: Vergeten toe te voegen: Gezien het bed al wat ouder is en je al aangaf dat het matras zijn beste tijd gehad heeft is het wellicht verstandiger een boxspring te nemen aangezien de lattenbodem door de jaren heen zijn beste werking verloren zal hebben.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100