Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

wat kan ik doen om mijn rug te knakken?

bij elke beweging die ik maak als ik lig kraakt mijn rug, het voel ook heel stijfjes aan..
\wat kan ik hier het beste tegen doen??
masseren mag ik niet laten doen en ik mag er geen geld aan uitgeven

tnx alvastt

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het beste en het meest onschuldige, is voor en na het slapen wat rek en strek oefeningen. (smiddags) Hierdoor hou je je spieren soepel. Op Google gewoon rekoefeningen intikken en je ziet veel voorbeelden. ( had met alle liefde voor je willen opzoeken, maar ben nog niet zo handig op de iPhone sorry ;)

niks doen het moet vanzelf snel overgaan straks is het erger. en anders zal je gewoon naar de huisarts moeten gaan.

Je kunt naar de fysio, als het goed is worden een aantal sessies vergoed door je verzekering. De fysiotherapeut massert je stijve rugspieren en kan zien of je misschien scheef groeit en kan je rug 'knakken' wat echt als een opluchting kan voelen! En anders moet je op google zoeken op: last van onderrug oefeningen, er staan echt heel veel tips op het internet!

Ik weet niet hoe oud je bent en of je in de groei bent, maar dit KAN een tijdelijk probleem zijn door een groeispurt. Ook bij benen zie je nog wel eens dat dat tijdelijk een beetje zwakke plek is. Als je rugklachten mild zin - en je bent er uiteraard al mee naar een huisarts geweest - kun je een paar dingen zelf doen, met voorop natuurlijk letten op je houding (hoe zit je ?) en je belasting (hoe loop je ? Sport je veel ? Te weinig ? Hoe zit je op de fiets ? - allemaal dingen waar ene ergo- of fysiotherapeut je eventueel mee kan helpen). En vooral : hoe is je matras ? Verbazend veel kinderen liggen in een behoorlijk waardeloos bed (te hard soms, maar meestal te zacht, zowel matras als bodem). Rechtop op relatief hard meubilair lig je in de regel het best ; als je slaapt in een soort 'hangmat' en in de woonkamer onderuitgezakt op een snotzachte bank zit, is dat niet best voor je rug. Wat je ook kunt doen is 's morgens en 's avonds even rekken (met je hele gewicht aan je armen hangen, bijvoorbeeld onder een traptree (geen hoge-kan alleen met een open benedentrap) of een deurpost . Als je het zelf niet kunt oplossen (of middelen nodig hebt die je niet zelf kunt aanschaffen) is het wellicht toch een goed idee er eens mee langs de huisarts te gaan ; die kan je eventueel doorverwijzen of tips geven.

Als je er echt last van hebt moet je gewoon naar de huisarts, bij gezondheid mag geld geen rol spelen. Bovendien neem ik aan dat je gewoon een ziektekostenverzekering hebt.

Ga naar de Chiropractor, je rug zit zo te horen vast, en die maakt hem weer los. De verzekering betaald, tenminste die van mij wel, tot een bepaald aantal behandelingen. Als je in de buurt van Eindhoven of Oisterwijk woont is Dokter Bakker een aanrader. Niet normaal hoe goed je daar vandaan komt.

Bronnen:
http://www.detelefoongids.nl/bg-l/17466485...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100