Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wat is er aan de hand als benen constant verzuurd aanvoelen?

Sinds een maandje of 2 heb ik zo'n 4x in de week aan het einde van de middag erg zere benen. Zowel heup, bovenbenen als kuiten en voeten. Alles voelt dan heel pijnlijk en verzuurd. Ik kan amper lopen van de pijn en als ik lig of zit word het juist erger. Wat kan het zijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

Zekerheid kan alleen de huisarts je geven. Ik kan slechts zeggen dat de verschijnselen mij (een leek) doen denken aan doorbloedingsproblemen. Ik zie enige overeenkomsten met etalagebenen (zoek daar maar eens op), die ook worden veroorzaakt door problemen met de doorbloeding. Waar die doorbloedingsproblemen door worden veroorzaakt (ALS het daar aan ligt), is een andere vraag. Rokers, diabetici en mensen met overgewicht hebben er vaker last van, maar het kan net zo goed liggen aan een erfelijke aanleg, aan een beknelling, of aan een stofwisselingsziekte. De beste raad die ik je kan geven is: ga naar de huisarts. Die weet beter dan ik wat er aan de hand kan zijn, en hij/zij kan jou onderzoeken en jouw specifieke situatie beoordelen. Sterkte!  

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100