Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

hoe kom ik zo snel mogelijk van buikgriep af?

Weet jij het antwoord?

/2500

Eet gezond, ook je vezelrijke voeding, drink voldoende, blijf in beweging.

Buikgriep wordt meestal veroorzaakt door een virus en daar doe je niet zoveel aan. Het virus moet uitwoeden en gaat met een paar dagen vanzelf voorbij, en je kunt het voorbij-gaan niet echt bespoedigen. Rust nemen en luisteren naar waar je lijf behoefte aan heeft. Als de buikgriep wordt veroorzaakt door een bacterie duurt ie langer en moet je naar de huisarts.

Bronnen:
http://www.buikgriep.com/

Buikgriep gaat doorgaans vanzelf over. Een behandeling ertegen bestaat niet. Uitzieken is de boodschap. Na 1 tot 5 dagen zou je je normaal gezien beter moeten voelen. Wat kan je zoal doen tegen buikgriep? Drink voldoende en in kleine beetjes tegelijk. De diarree kan er immers voor zorgen dat je uitgedroogd geraakt. Je kan best water, thee of bouillon drinken. Fruitsap is af te raden omdat het diarree kan veroorzaken. Bij jonge kinderen en baby’s is een orale rehydratievloeistof (ORS) aan te raden, zodat ze niet uitdrogen. Als je veel moet overgeven, kun je best met kleine beetjes drinken. In principe mag je blijven eten wat je wilt. In de praktijk zul je waarschijnlijk in veel dingen geen zin hebben. Licht verteerbaar zijn onder meer producten als yoghurt, witte rijst en wit brood. Rauwe groenten of vers fruit kun je beter mijden, want deze kunnen de darmen prikkelen. Meestal zijn geneesmiddelen niet echt nodig. Om je situatie iets aangenamer te maken, kan je geneesmiddelen tegen de diarree gebruiken. het bekendste middel tegen diarree is loperamide (Imodium). Overdrijf er echter niet mee en gebruik het niet langer dan twee dagen. Als er bloed bij je diarree zit, heb je een bacteriële infectie opgelopen en mag je geen loperamide innemen. Kinderen onder de zes jaar oud en zwangere vrouwen mogen dit geneesmiddel ook niet nemen. Tegen de koorts kan je een normale pijnstiller nemen. Toegevoegd na 2 minuten: http://www.ingelicht.be/behandeling-buikgriep

Buikgriep geneest vanzelf , maar je moet er over waken dat je niet te veel vocht verliest en verzwakt. Als behandeling van buikgriep drink je best veel, maar geen light, en eet je wat je kan. Drinken, drinken, drinken. Je darmen slagen er toch in veel van wat je drinkt en eet op te nemen. Zelfs al lijkt het alsof alles wat je doorslikt er meteen weer uitkomt, of het nu langs onderen of van boven is. Wat drink je het best? water, thee en bouillon rijstwater is ook goed, omdat het gemakkelijk wordt opgenomen door het lichaam. gewone cola Liever niet: lightdranken: kunstmatige zoetmiddelen veroorzaken zelf een lichte vorm van diarree. fruitsap, ook omdat het diarree kan veroorzaken Eet wat je kunt. Anders voel je je na enkele dagen zo slap als een vaatdoek. Vroeger rieden dokters aan om gedurende enkele dagen helemaal niet te eten, maar daar zijn ze van teruggekeerd. Zodra er iets in je maag terechtkomt, trekken je darmen automatisch samen. Soms krijg je daardoor een nieuwe diarreeaanval. Laat je daardoor niet afschrikken: je maag en darmen zijn nog wat gevoelig, maar je mag echt wel eten. Wat eet je het best? In principe alles waar je zin in hebt, maar in de praktijk moet je vooral je weerzin overwinnen yoghurt is licht verteerbaar en goed voor de darmen vezelarm is beter dan vezelrijk: ga voor witte rijst of wit brood Liever niet: vers fruit of rauwe groenten, want die kunnen de darmen prikkelen al wat zwaar op de maag ligt Tips: Eet en drink in het begin kleine beetjes per keer, zeker als je moet overgeven. Ga er rechtop voor zitten. Anders kun je je verslikken. Rust als je dat nodig hebt. Als je in de voedingsindustrie of in de verzorging werkt, blijf je beter thuis. Zo besmet je geen andere mensen. Helpt yoghurt? Yoghurt heeft de reputatie een goed middel te zijn tegen buikgriep, maar veel wetenschappelijk onderzoek is daar niet over uitgevoerd. Bij kinderen onder de twee jaar met diarree veroorzaakt door het rotavirus, kan yoghurt met probiotica de duur van de buikgriep inderdaad verkorten. Bij volwassenen is dat niet bewezen, maar het kan zeker geen kwaad. Bovendien gaat yoghurt gemakkelijk binnen, voorziet het je van vocht en is het voedzaam.

Bronnen:
http://www.gezondweb.be/GezondWeb/Rubrieke...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100