Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wat voor soort hoofdpijn is dit?

Ik zou het zo duidelijk mogelijk proberen uit te leggen


deze dingen gebeuren er meestal:

- Ik zie langzaam witte vlekken opkomen (oftewel witte licht flitsen in een vorm van een vlek).

- Ik merk altijd bij deze hoofdpijn dat het er aan komt
aan het begin merk ik dat ik niet meer goed kan lezen dus ik zie bepaalde letters niet meer goed (dan voel ik de hoofdpijn nog niet)
dan wordt het steeds erger en lijkt het alsof er witte golf van wit licht van uit de onderkant van me oog komt
onder het hele gebeuren voel ik ook een lichte draaierig gevoel in me hoofd en dan begint de hoofdpijn op te komen wat meestal aan 1 kant is en voelt een beetje als een vloeiende pijn die heel irritant is

- het gebeurd meestal in de middag uit het niets

- ik heb hier niet me hele leven last van. Ik denk dat het rond me 14-15e begon en ik ben nu 17 jaar en ik ben een man


en het duurt altijd maximaal 1 dag en het grootste deel van de pijn gaat weg als ik paracetamol heb genomen en ga slapen

ik ben al bij de dokter geweest en die heeft een onderzoek gedaan neurologisch onderzoek hete het dacht ik. en ik kreeg een heel onduidelijk antwoord te horen: ''misschien is het migraine maar als je het krijgt moet je gewoon een paracetamol nemen en proberen te rusten''.

Maar ik heb geen medicijnen gekregen ofzow voor
migraine en die zijn er wel toch ?

dus ik was benieuwd wat dit precies kan zijn
(stel als dit geen migraine was wat zou het dan kunne zijn?

Alvast Bedankt,

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik raad je aan je vraag over hoofdpijn te stellen op het Online Hoofdpijn Spreekuur van Gezondheidsplein. Dan krijg je direct antwoord van een neuroloog gespecialiseerd in hoofdpijn. http://onlinespreekuur.gezondheidsplein.nl/onlinespreekuur/specialisme/47/Hoofdpijn.html

Het klinkt mij ook toe als migraine, als ik de door u beschreven symptomen zo hoor. Bij af en toe opkomende migraine wordt er meestal eerst een normale pijnstiller voorgeschreven, zoals ibuprofen, diclofenac, naproxen, aspirine etc. Als niet-specifieke medicijnen niet helpen tegen migraine, zal uw huisarts meestal een zg. triptan, een selectief migrainemedicijn, voorschrijven. Triptanen verminderen voornamelijk de verwijding van de bloedvaten in de schedel, die tijdens de hoofdpijnfase van de migraineaanval optreedt. Triptanen zijn veel effectiever in het verlichten van de migraine dan niet-specifieke medicijnen, zoals paracetamol, aspirine en naproxen. Triptanen hebben ook een gunstig effect op bijkomende verschijnselen, zoals misselijkheid en overgevoeligheid voor licht en geluid. De triptanen moeten zo vroeg mogelijk in de hoofdpijnfase ingenomen worden. Bij terugkeer van hoofdpijn mag twee uur na de eerste tablet een tweede dosis worden ingenomen. Triptanen zijn geschikt voor de acute behandeling van de hoofdpijnfase van een migraineaanval, met en zonder aura. In Nederland zijn er zeven triptanen geregistreerd. Samen met uw huisarts kunt u bepalen welk middel voor u het meest geschikt is.

Bronnen:
http://www.hoofdpijn.nl/homepage/Migraine/...

Volgens mij beschrijf jij wat ik ook heb, ik noem het schitteringen zien of sterretjes. Begon bij mij toen ik een jaar of 14 was, daarna heel soms last van gehad, maar weer meer met mijn zwangerschappen, begint idd met sterretjes zien in de ooghoeken, dat breidt zich meer uit totdat je alles half ziet, een boek lezen gaat niet, gezichten zie je half. Als ik niet gelijk bij de eerste symptomen twee paracetamol in neem, krijg ik heel erge hoofdpijn, meestal met braken, dus dat wil ik voor zijn. Ik noem het hormonale klachten... weet/wist niets anders te verzinnen. Maar het zou idd ook migraine kunnen zijn... of hormonale migraine ;)

Uw huisarts dient u serieus te nemen en niet met een kluitje in het riet te sturen. Het nemen van pijnstillers, ontstekingsremmers, vaatverwijders of spierontspanners nemen NIET de oorzaak weg. Laat u doorverwijzen naar een neuroloog, dan heeft die niet voor niets zijn/haar studie gedaan. Ooit gedacht dat het het begin kan zijn van iets ernstigers wat zich op een latere leeftijd kan openbaren? Alle goede adviezen ten spijt, maar het beste is dit advies op te volgen en er medici naar laten kijken en niet uw toekomst laten afhangen van een forum. PS; laat om de 5 regels 1 regel ongeschreven, dat leest prettiger dan zo,n massief blok.

Migraine is typisch een hoofdpijn die aanvalsgewijs optreedt, en vaak vooraf gegaan wordt of gepaard gaat met aura's (de lichteffecten of soms een soort tunnelvisie). Vaak kunnen mensen tijdens zo'n aanval geen licht en/of geluid verdragen en worden ze spuugmisselijk. Clusterhoofdpijn lijkt op migraine (zonder misselijkheid) in 'clusters', dus meerdere aanvallen per dag, of wekenlang elke dag aanvallen, en dan ineens weer een tijd niet. Wat je beschrijft kan inderdaad heel goed migraine zijn - ik had er zelf in de puberteit heel veel last van. Later (vanaf m'n 19e ongeveer) werd dat veel minder, nu is het eens per jaar een aanval, hooguit. Soms lijkt het wel te beginnen (wel de vlekken en vervormingen in beeld) maar zet de hoofdpijn niet door. Er zijn wel pillen die tegen bepaalde hoofdpijnen werken, maar dan moet je eerst weten welke het precies is. Als je meer wilt weten, zou je je huisarts een verwijzing naar een hoofdpijncentrum kunnen vragen, maar ik vermoed dat dat niet snel zal gebeuren: je huisarts heeft gekeken of er redenen zijn ongerust te worden over deze hoofdpijn en die niet gevonden. (Op de site kun je wel heel veel info vinden.) Als je er heel vaak last van hebt, probeer dan eens een tijdje een dagboekje bij te houden: hoe laat sta je op, hoe laat ga je slapen, had je een drukke of juist een ontspannen dag, wat heb je gegeten en gedronken? Want soms is daar een oorzaak in te vinden (ik krijg altijd migraine-achtige verschijnselen als ik oude kaas eet bijvoorbeeld, door een bepaald stofje in die kaas). Veel tekst, maar eigenlijk is het: maak je niet teveel zorgen en doe rustig aan zodra je merkt dat je een aanval krijgt.

Bronnen:
http://www.hoofdpijn.nl/homepage/Migraine/...
http://www.hoofdpijncentra.nl/index.php

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100