Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

is dit gevaarlijk??

mijn vriendin heeft een kat die had een teek, en even later was het een bultje, ik had gister avond een tekenbeet (hij was nog heel klein) en heb hem ook weggehaalt, is het dan niet heel erg toevalig dat ik ook een bultje heb?? wat moet ik nu doen, hij jeukt ontzettend.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Tegen de jeuk kan je de beet koelen met een doekje met koud water of ijs. Een besmetting met de Lyme-bacterie na een tekenbeet herken je duidelijk aan het onstaan van een rode plek die groter wordt en vaak één of meerdere ringen vormt: een erythema migrans (EM). Deze uitslag kan zich dagen tot weken, maar soms ook pas na maanden na de tekenbeet vormen, en duidt op besmetting. Verwar de EM niet met een klein rood plekje dat eruit ziet als een muggenbeet; dat is slechts een irritatie van de huid door de beet. Tip! noteer datum en plaats van een tekenbeet; dit is nuttig als later blijkt dat men besmet is geraakt. De tekenbeet kan men na maanden al weer vergeten zijn.

Bronnen:
http://www.lymenet.nl/info/preventie-teken...

Als er over een paar dagen een cirkel om de beet zit of als er iets anders raars mee is moet je naar de huisarts, anders kan het weinig kwaad.

Om de ziekte van Lyme te krijgen moet de teek 24 uur in de huid vast hebben gezeten. Als de teek nog heel klein was, is dat niet het geval. Na 24 uur is hij dik en volgezogen en ziet hij er heel anders uit. Het kan dus geen gevaar. Alleen de beet doet in dit geval een beetje zeer. Ontsmet even met alcohol of sterilon.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100