Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Kan ik het overblijfsel van mijn wrat weg laten halen?

Op mijn 8ste heb ik een wrat aan de onderkant van mijn rechtervoet weg laten halen. Nu ben ik 17 en er zit al 9 jaar een litteken waar ik echt dolgraag vanaf wil. Kan ik dat bij de dokter weg laten halen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het ligt eraan waar de wrat zat, een litteken is vaak niet helemaal te verwijderen, maar wel kleiner en mooier te maken, dat doet je huisarts niet, daarvoor moet je een verwijzing aan je huisarts vragen voor de plastisch chirurg. Of het vergoed wordt door je ziektekostenverzekering is af te wachten, als het in het oog valt is deze kans redelijk aanwezig. Ook kost de plastisch chirurg je een deel van je eigen risico als dat nog niet geheel gebruikt is.

Inderdaad. Het litteken weghalen kan maar dat kan wat geld kosten. Waarschijnlijk wordt er ook niets terugbetaald voor zo'n behandeling omdat het niet echt als een nadeel kan aanzien worden. Je lijdt er niet onder zal ik maar zeggen.

Bronnen:
http://e-gezondheidsmagazine.nl/wratten/al...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100