Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Kan het zijn dat mijn slaap-apneu is verergerd? Zo ja, waardoor?

Volgens mij heb ik er altijd al een beetje last van gehad, maar de laatste paar maanden wordt ik wekelijks een keer wakker vanuit een droom dat ik stik.
Wanneer ik met moeite wakker wordt heb ik helemaal geen lucht en kom met moeite op adem.
Ook merkt me vriendin dan ik vaak stop met ademen.

Toegevoegd na 5 uur:
Ik ben een tijdje geleden geholpen door de chiropractor aan me spier op de rug die klem zat en me nek spieren die telkens verstijfde en waar ik veel last van had.

Dit is een paar maanden geleden opgelost.
Nu denk ik er net ineens aan, volgens mij is de slaapapneu of wat het ook mag zijn sinds dien opeens heel erg.

Zou dat kunnen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat kan verergeren door onder ander gewichtstoename, gebruik van alcohol, gebruik van sommige medicijnen, gebruik van sommige drugs. Als er aanwijzingen zijn dat je slaap-apneu hebt kan je je door een arts laten doorverwijzen voor slaaponderzoek (Een nachtje vol met plakkertjes in het ziekenhuis logeren), als er inderdaad sprake is van slaap-apneu dan zijn er verschillende behandelingen / hulpmiddelen voor die de klachten kunnen verminderen. Ga daar gewoon achteraan, die aandoening is niet echt gezond en kan leiden tot zaken waaraan je nu waarschijnlijk nog niet denkt zoals b.v. geheugenverlies.

Slaapapneu kan behoorlijk gevaarlijk zijn. Ik zelf heb er ook last van gehad. Dat moment liep ik al bij een fysiotherapeut voor andere klachten, en zij raadde mij aan te proberen af te vallen. Dit heb ik vervolgens gedaan (makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk ;) en het hielp! Dus, als eerst zou ik proberen wat gewicht te verliezen. Als dat niet helpt zou ik wel zo snel mogelijk een dokter bezoeken :)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100