Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe lang duurt het voordat een verzwikte enkel genezen is?

En wat is te doen aan de pijn tijdens het lopen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Na 4 tot 5 dagen moet je weer op je voeten kunnen staan. Ook zou de pijn dan verminderd moeten zijn. Is dit niet het geval, neem dan alsnog contact op met de huisarts. Als je een paar dagen na de "misstap" weer gewoon op je enkel kunt staan en in staat bent om te lopen, kun je ervan uitgaan dat je een lichte verstuiking hebt. Vrijwel iedereen kan 6 tot 8 weken na een verzwikte enkel weer normaal functioneren en na 8 tot 12 weken weer sporten. Het is raadzaam om 2 tot 3 weken helemaal niet te sporten, en daar pas weer mee te beginnen als de pijn- en zwikklachten weg zijn. Toegevoegd na 35 seconden: http://www.dokterdokter.nl/gezondheid/bewegen/24112/verstuikte-of-verzwikte-enkel-vergt-geduld

Probeer je enkel niet teveel te belasten en laat 't geleidelijk genezen. Gun het tijd. In rust kan je er het beste iets kouds tegen aan houden Good luck

Volgens mijn fysiotherapeut duurt het herstel van een flinke verstuiking (waarbij een of meer bandjes beschadigd zijn) 100 dagen, tot zelfs 200 dagen tot volledig herstel. Een 'gewone' verzwikking kan daarentegen al binnen enkele dagen vrijwel hersteld zijn.

Verzwikt zou niet zo lang moeten duren. Als het gekneusd is duurt het langer. Bij verzwikt ben ik meestal na een paar dagen weer aan de wandel. Maar dat verschilt per persoon. Tegen de pijn gebruik ik Arniflor van VSM. Ik heb daar baat bij. Maar sommige mensen zijn er allergisch voor en krijgen er jeuk van. Dat is niet fijn als je moet krabben op een verzwikte of gekneusde plek. Dus probeer het eerst uit op een plekje op je arm ofzo. Duurt het te lang, ga dan naar de dokter. Er kan meer aan de hand zijn. En dat heb je vaak bij je enkel niet door.

Wat te overwegen is, is een fysiotherapeut de enkel te laten tapen. Bepaalde bewegingen kunnen dan niet (vooral dus de bewegingen naar buiten en ook naar binnen). Je stabiliseert de voet en ondersteunt het gewrictht en de banden. Aangenamer om te lopen en minder pijn. De tape kan om de paar dagen / week, dit ter beoordeling van de thearpeut, worden aangepast en steun vermindert. Hoe lang het duurt hangt van de mate van beschadiging van banden/gewricth af. En dan nog kan dat van persoon tot persoon verschillen. Helaas dus geen antwoord zo op te geven. Succes met herstel.