Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Welke spin heeft mij gebeten? [foto]

Ik ben blijkbaar gebeten door een spin. (tijdens mijn slaap anders was de spin nu zo plat als een pannekoek)

de wond jeukt alleen als ik er aan zit. ik heb er een keertje zo veel aan gekrabt dat die een beetje bloed. Eerst dacht ik dat het een muggenbeet was maar hij jeukte al een paar dagen dus ik wou er een keertje naar kijken. Toen schrok ik effe :P

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In onze streken is vrijwel geen spin die bijt. Sterker nog: Over de hele wereld zijn er maar zeven spinnen die het waardig zijn om als gevaarlijk bestempeld te worden. Naast die zeven zijn er nog tientallen die vervelend kunnen bijten, ongeveer te vergelijken met een speldenprik. Echter: De enige spin in Nederland die vervelend kan bijten is de waterspin. Die komt echter zelden voor in huis, en is zelfs in de natuur moeilijk te vinden. Zie foto. Zou je toch niet door een uit de kluiten gewassen mug zijn gestoken?

Een huisspin kan wel steken! Het is alleen wat betreft gif niet schadelijk voor de mens(wel voor incest) maar je kunt er wel een bult van krijgen. Heb zelf zon beest in huis heb hem gevangen en ik bestudeer hem nu en heb me er in verdiept. Het wordt wel onwaarschijnlijk geacht dat huisspinnen in je bed komen maar je weet het maar nooit. Huisspinnen zoeken immers hoeken en kieren om zich in te verschuilen.

Bronnen:
http://www.tuinadvies.nl/grijze_huisspin.htm

Het is onwaarschijnlijk dat jij in huis tijdens je slaap door een spin gebeten zou zijn. Dat zou alleen kunnen gebeuren als jij de spin beet had gepakt of zo dicht in de buurt kwam dat de spin zich ging verdedigen. Maar in Nederland zijn de spinnen klein en de mensen groot en de mensen hebben een dikke huid, te dik voor de kaken en gifklauwen van de spin. Als ze het al proberen, dan komen ze niet door de huid heen. Het is gewoon een muggenbeet. En doordat je ‘m open hebt gekrabd is de aangedane huid uitgebreid. Misschien heeft er vuil onder de nagel waarmee je krabde gezeten. Dus is de plek wat ontstoken. Als je het verder met rust laat zal het vanzelf genezen.

Bronnen:
http://www.natuurinformatie.nl/nnm.faqs/na...

In principe komen er maar een paar inheemse spinnen in aanmerking voor een beet met iet-of-wat pijnlijke gevolgen. Meest waarschijnlijke is dan de roodwitte celspin of misschien een zes-ogige muurspin. Jeuk nadien kan veroorzaakt worden door bacteriële infectie (kaken van de spin kunnen vuil zijn). Als het echt een spinnebeet is moet je in de wonde 2 puntjes vlak naast elkaar zien staan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100