Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

de zijkanten van mijn tong kunnen soms bijtend pijn doen na het drinken van sap, bier, wijn etc. Wat veroorzaakt dit? Hoe te voorkomen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Heb je geen wondjes op je tong? Doordat je sap drinkt kan het pijn doen, aangezien er zuur zit in sap. (denk aan sinaasappel, citroen, appelsap, etc.) Misschien heb je een allergische reactie? In de mond kunnen zich ook aften bevinden, dit is een klein zweertje die er geelachtig uitziet. De oorzaak van aften is nog niet duidelijk. Er is een aantal factoren zoals letsel van de mond, stoppen met roken, angst en stress, overgevoeligheid voor bepaalde voedingsbestanddelen (bijvoorbeeld benzoëzuur), hormonale veranderingen ten gevolge van de menstruele cyclus. Ook het schuimmiddel in tandpasta (natriumlaurylsulfaat - SLS) kan aften veroorzaken. Stress kan ook een invloed hebben op een brandend gevoel op de tong. Ook kunnen bloedarmoede, diabetes, schildklieraandoeningen en Vitamine B12 tekort een rol spelen. Dit wordt aangeraden: Toegevoegd na 1 minuut: Vermijdt alcohol Vermijdt koolzuurhoudende dranken Vermijdt scherpe specerijen Gebruik geen alcoholhoudende mondwater Niet roken Drink regelmatig water

Bronnen:
http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/aandoe...
http://nl.wikipedia.org/wiki/Afte

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100