Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Ik heb vaak last van mijn stoelgang, soms te dun en soms te dik, wat kan ik hier tegen doen?

Ik loop nu al zo'n 10 jaar met periodes waarin mijn stoelgang moeilijk op gang komt of dat mijn stoelgang juist niet te stoppen is. Het is altijd in het extreme en ik wil er graag vanaf.

Toegevoegd na 4 minuten:
Ik ben ongeveer al 5 keer naar de huisarts geweest en die zegt dat het aan de voeding ligt. Maar ik eet bruinbrood, drink genoeg water, eet vezels. Dus eigenlijk vroeg ik mij meer af of mensen nog andere tips hadden:)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De tips van je huisarts zijn prima. Nog meer tips: - probeer op regelmatige tijden naar het toilet te gaan. B.v. iedere morgen om half acht, of 's avonds om 7 uur. - Ga naar het toilet als je "nodig moet", en stel het niet uit. Als je dat niet doet, kan het vast gaan zitten. - een regelmatig slaappatroon (en ook leefpatroon) is van invloed op je stoelgang. Als je dat een paar weken eens probeert, en het helpt niet, dan raad ik ja aan, hier eens wat indringender met je arts over te spreken. Als je het gevoel hebt, dat je arts je problemen niet serieus neemt, moet je een andere huisarts nemen.

na 10 jaar had je deze vraag echt een keer bij je huisarts moeten neer moeten leggen... darmproblemen kunnen we vanaf hier niet oplossen... dus het beste kan je maandag een afspraak maken bij je huisarts...

Ik vind dat je huisarts zich er wel wat makkelijk afmaakt. Er bestaat een prikkelbaredarmsyndroom en voor zover ik weet geeft dat onder andere deze verschijnselen. Ik zou aandringen op een verwijzing voor een specialist voor verder onderzoek. De klachten zijn vervelend, langdurig, en de herkomst is niet duidelijk. Genoeg reden om doorgestuurd te worden, lijkt me. Kijk anders eens op de site van de maagleverdarmstichting, veel info daar.

Bronnen:
http://www.mlds.nl/ziekten/38/pds-prikkelb...

Een probioticum zoals "kefir" kan een hulp zijn, het regelt de darmflora en is heel gezond en lekker. ;-)