Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hersenschudding! wanneer kan ik weer naar school?

Ik heb zondag met de handbal een hersenschudding opgelopen! ik ben nu al 3 dagen thuis van school! Ik wil morgen weer proberen naar school te gaan! Of is dit te vroeg? Ik hoef maar 2 uurtjes en mijn vader brengt me en haalt me ook weer op! En dan heb ik nog een vraag! Ik heb 2 jaar geleden ook een zware hersenschudding gehad die ik op had gelopen met skien! maar nu ben ik nogal vergeetachtig en kan dingen niet meer zo goed onthouden? is het mogelijk dat dat door die hersenschudding komt? en van die hersenschudding weet ik ongeveer 5 uur niet meer, kan dit ooit nog terugkomen?

Weet jij het antwoord?

/2500

ik weet niet of je een zware of lichte hebt gehad maar dat je er al eerder 1 hebt gehad vind ik toch wat zorgelijk ik weet nog dat ik 3 weken binnen moest blijven zelf met en lichte hersenschudding in een donker kamer en nee ik weet absoluut niets meer vanaf het moment dat ik thuis weg ging. aangereden werd tot aan het moment dat ik wakker werd in het ziekenhuis dat moment weet ik nog heel goed raar wakker worden vreemd kamer waar was ik ??? Ze vertelden me dat ik wel bij was en sprak enzo maar wat er die dag gebeurd is weet ik niet meer Toegevoegd na 1 minuut: ik heb wel al heel mijn leven daarna altijd een lichte vorm van hoofdpijn gehouden dus wees aub voorzichtig met te snel weer te beginnen

Ik zou lekker thuis blijven tenzij de dokter toestemming geeft. je zegt dat je vergeetachtig bent, dit is niet best..... Ik wens je veel beterschap

Wanneer je terug naar school kan is voor iedereen verschillend. Vraag advies aan je huisarts. Begin in ieder geval rustig aan. Misschien kun je je moeilijk concentreren op de les. Je kunt dingen niet meer zo snel als voor het ongeval of je vergeet details. Je merkt dat een rumoerige klas je irriteert of dat je er snel moe van wordt. Dit is normaal na een hersenschudding. Meestal gaat dit vanzelf over. Laat je docenten weten dat je een hersenschudding hebt. In de periode kort na de hersenschudding kan je minder goed dingen onthouden. Maak je dus geen zorgen wanneer je een telefoonnummer of een naam van een bekende niet meer weet. Deze geheugenklachten verdwijnen na enige tijd vanzelf. Dus als jij na die eerste hersenschudding (2 jaar geleden) nog altijd geheugenklachten hebt, moet je daar zeker over praten met je behandelende arts.

Bronnen:
http://www.ehbo-overasselt.nl/index.php?op...

ik zal maar thuis blijven 3 dagen of meer want je weet me nooit je kan nog vergeetachtig zijn of je kan dan niet zo goed opletten dus 3 dagen of meer thuis blijven en op een ander manier je kan ook naar de dokter gaan veel beterschap en succes.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100