Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe verlicht ik de pijn in mijn voet (waar een brandblusser op is gevallen)?

gebeurde halverwege de middag.
heb wel even het wilhelmus gezongen, maar de pijn trok snel weg.
ben ook in beweging gebleven.
nu echter komt de pijn volop opzetten, ik loop gewoon mank, wat is wijsheid?

Toegevoegd na 34 minuten:
m'n voet is nu niet dikker, maar wel roder en warmer?
heel vreemd :s

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik zou zelf de voet koelen door middel van een nat washandje, nat rekverband om je voet wikkelen of ijs er op. En als de pijn na dagen niet minder is geworden of nog slecht kan lopen toch even naar de huisarts maar waarschijnlijk zal het dan wel over zijn. Beterschap in ieder geval.

door goed te koelen, bijv iets uit de ijskast met tussen de huid en het ijskoude coldpak een handdoek, en dit 10-20 minuten per keer en dit met tussenpozen herhalen

Even contact opnemen met de huisartsenpost? Want het is natuurlijk niet de bedoeling dat achteraf blijkt dat je met een gebroken middenvoetsbeentje rond bent blijven lopen... Aan de hand van vragen die ze stellen, is goed vast te stellen of ze je beter even kunnen zien, of dat je er zelf iets aan kan doen, b.v. koelen o.i.d. Maar ai, het zal pijnlijk zijn... Beterschap gewenst!

Bronnen:
http://www.gebroken.com/middenvoetsbeentje/

pijnstiller nemen en morgen even langs de huisarts. Lijkt me niet ernstig genoeg om nog gauw naar de dokter te gaan. Maar ik heb ook wel eens n gebroken middenvoetsbeentje gehad. Werd niets aan gedaan verder, maar was wel pijnlijk. En weet nog steeds niet hoe ik het opgelopen heb. Toegevoegd na 1 minuut: Heb er trouwens ook nog minimaal 1 of 2 dagen mee gelopen voor ik naar de dokter ging, zonder rampzalige gevolgen

Eerste kijken of je alle bewegingen nog kunt maken, al is het met pijn. Als dat nog kan, is er waarschijnlijk niet veel aan de hand, anders is het beter om naar de huisarts te gaan. Vervolgens kijken of de voet dik is geworden - dat doe je door hem te vergelijken met de andere voet. Als hij dik is, heeft het nu niet zoveel zin meer om er ijs tegenaan te houden, maar als het nog vers is, heeft dat wel zin. Verder de pijn een beetje in de gaten houden.

Het zal wel flink gekneusd zijn, dus dag doet goed zeer! Voet omhoog (horizontaal) om eventuele zwelling niet erger te maken. Smeer wat SLR of arnica zalf op de blauwe plek die, als hij er nog niet is, nog gaat komen. Neem een pijnstiller tegen de pijn. Wel een beetje blijven bewegen maar zeker niet belasten en als je het niet vertrouwd morgen even langs huisarts.. ik weet niet hoe zwaar die brandblussen was? Uiteraard moet je verwend worden door overige huisbewoners die je kopjes thee brengen enzo. Beterschap!

Zoals hierboven al geschreven is,flink koelen. Tegen de bloeduitstorting die je best wel zal krijgen,werkt Hirudoid crème perfekt.

Koop in een reformwinkel een tube Traumeel zalf, als ze niet anders hebben dan gel. Smeer dit er op. Het is een directe pijnstiller en op het gebied van kneuzingen een wondermiddel. Bij het aanraken van je zere voet met de zalf, kan je een reactie voelen, dus niet schrikken, is alleen een goed teken. een keer of 5 per dag smeren. En in beweging blijven, ga niet stil zitten met je voet, de meeste pijn zal nog wel komen,sterkte er mee. Toegevoegd na 31 minuten: Veel drogisten verkopen tegenwoordig ook Traumeelzalf.

probeer je voet aan te raken en een kleine massage te geven. leg daarna een warm nat doekje op je voet. doe even rustig aan en probeer langzaam te lopen.doe elke keer het zelfde.het kan wel paar dagen duren voordat je niets meer voelt. maar doe vooral rustig aan.

goed koelen om te voorkomen dat het meer gaat zwellen. verder proberen in beweging te houden maar niet te erg forceren ;) als je er last van blijft houden kun je ook naar de dokter gaan ;)

koude Biefstuk erop leggen schijnt te werken :) volgens de tv hebben die genezende krachten... maar let wel op dat je poezels dan niet in je voet bijten !

Een pijnstiller kan wel helpen, als je voet toch zou beginnen zwellen, leg er dan een ijszakje in een washandje of handdoek op. Wees wel voorzichtig met pijnstillers of andere verlichtende middeltjes. Je zou je voet kunnen overbelasten (je voelt namelijk de pijn niet meer) en het daarmee erger maken. Jouw pijn, als je bvb wandelt of springt, dient als waarschuwing ("niet doen, er zit iets fout") Kun je je voet nog goed bewegen? Een brandblusser is vrij zwaar, er kan best een botje gebroken, gebarsten of gekneusd zijn. Indien de pijn aanhoudt, zeker naar de huisarts of spoeddienst foto's laten nemen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100