Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wat voor soort rugpijn is dit? Wat zou de oorzaak kunnen zijn? graag reactie!

Ik heb sinds donderdagnacht last van aanhoudende rugpijn diep van binnen.
De pijn zit rechtsmidden en in mijn zij en trekt naar mijn onderbuik toe.
Het is geen spierpijn, of kramp, maar een aanhoudende pijn die ik niet kan verlichten door een andere houding aan te nemen of er een pittenzak op te leggen.
Soms word het een dagdeel erger, vooral 's middags en 's avonds. Ik word er soms misselijk van.
Als ik aan de rechterkant mijn rug aftast, voel ik soms punten die bij het indrukken ontzettend zeer doen, dit is echter niet direct de plek waar de pijn vandaag komt, voor mijn gevoel.
Ik kan geen duidelijke plek aanwijzen, medisch onderzoek wijst niets uit.

Wie heeft hier ervaring mee? Waar zou deze pijn vandaan kunnen komen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De meeste rugpijnen zijn toch spieren die verkrampt zijn. Als je het eenmaal hebt ben je niet meer in staat om echte chronische spanningen in de spieren te voelen. Wel zijn ze met de tijd langzaam aan meer gespannen geworden en heb je dan een drempel bereikt waar die spieren het niet meer kunnen volhouden. In het begin is fysio een goede methode. Alleen brengt deze je tot het punt dat je geen pijn meer hebt. Dat wil zeggen dat je op het randje balanseerd. Regelmatige massages kunnen je verder helpen om weer te leren aanvoelen hoe een ontspannen spier aanvoelt. Met TaiChi en QiGong kan je nog diepere onspanningen halen. Zo ook met bijvoorbeeld Yoga. Ook kan je via hyptotherapie erachter komen wat de mentale en emotionele oorzaak is van die pijn.

klinkt bekend. bij mij werd toen SPIT vastgesteld en er dmv fysio vanaf worden gebracht Toegevoegd na 1 minuut: http://www.werkendlichaam.nl/10034/1/rugklachten-lage-rugpijn-spit-en-lumbago.html

http://www.rugpijnweg.nl/lage-rugpijn-symptomen.html Kijk eens op deze site. Mijn advies; Ga naar de huisarts en laat je evtl doorverwijzen naar een specialist! Een internist of uroloog kunnen veel meer ontdekken dan wie dan ook.

Bel gelijk je dokter want het kan iets ernstig zijn bijv. Een tumor (wil je niet bang maken) hopelijk is het niet is ernstig

Beste Kimberly ,klinkt als een nier bekken ontsteking ,komt door een verwaarloosde urine weg (blaas ontsteking ) maar zo zoals je weet zo via GV kan je geen diagnose stellen ,maak je niet te veel zorgen ,maar maak er wel werk van . Ga weer naar je dokter . Btr schap .

Je schrijft: "medisch onderzoek wijst niets uit", dus je bent al bij de dokter geweest. Als die arts niets kan vinden, vraag dan doorverwijzing naar een specialist. Kan die ook niets vinden, vraag dan om een 'second opinion' van een andere specialist. Vinden alle reguliere artsen niets, ga dan naar een alternatieve arts. Die bekijken het weer op een heel andere manier. Blijf niet met pijn rondlopen!

Je kan een hernia hebben met uitstralende pijn. Of je kan lumbago hebben. Of het kunnen je nieren zijn. Je schrijft dat je al medisch onderzoek hebt gehad, en dat het niets uitwijst. Is er dan al een scan of mri genomen? Dan zou je toch al moeten weten wat het niét is. Je kan het beste aan je huisarts een verwijzing vragen naar een specialist ter zake.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100