Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoelang duurt de genezing nadat je een wrat hebt laten weg snijden onder je voet?

Ik ga over 6 weken op vakantie en daarna voor 4 maanden stagelopen in Botswana. Als ik de wrat op mn voet binnen nu en een week laat weg snijden (lepelen) bij de huisarts, zou ik dan over 6 weken op blote voeten door het zand kunnen lopen? Dat leek me wel een goede overweging voordat ik zomaar lukraak wat laat doen. Wel wil ik er graag van af voordat ik weg ga, want ik heb er echt veel last van tijdens het lopen. Hebben jullie tips en/of ervaringen? Alvast bedankt!

Weet jij het antwoord?

/2500

De kans is groot dat je er dan wel weer op kunt lopen. Niemand ter wereld , zelfs de dokter niet, kan jou dit 100 garanderen. Bij een eventuele ontsteking ben je langer onderweg. Waarom laat je de wrat niet met vloeibare stikstof aanstippen? Dat is de normale procedure bij een wrat. Daarna pas snijden (wellicht heb je het al laten aanstippen)

Deze vraag is een week oud, dus je hebt nu nog 5 weken. Toch ben je nog ruim op tijd! Volgens mij is zo'n wondje zeker genezen in 3 weken, maar ik heb het nog even gecontroleerd. Hier is het nog gunstiger: 2 weken! http://www.huidarts.info/documents/?v=2&id=52 Als je het laat uitlepelen, vertel dan even je verhaal over Botswana, en vraag advies over hoe je het zo snel mogelijk kunt laten genezen. Je arts zal best tips hebben, over hoe je b.v. het wondje zo schoon mogelijk kunt houden. Succes en goede reis!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100