Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Ik heb snel last van mijn voeten/rug, hoe kan ik dit voorkomen?

Ik loop op de binnenkant van mijn voeten, krijg hierdoor snel last aan mijn voeten en daardoor ook aan me rug, als ik ongeveer 3 uur sta of loop heb ik al aan beide last. Zijn hiervoor zooltjes? Of moet ik het laten nakijken door de dokter?

Weet jij het antwoord?

/2500

Mijn advies zou zijn om een bezoek te brengen aan een podotherapeut. Die heeft verstand van voeten en loopgedrag. Hij kan eventueel ondersteunende zolen maken of oefeningen opgeven.

Ik ken het euvel, heb er zelf ook mee te kampen gehad. Ik ben toen via een arts doorverwezen naar een fysiotherapeut. Deze heeft toen mijn loop en sta houding bekeken en bleek dat ik een andere manier van lopen en staan moest aanleren. Ik liep altijd voorover met gebogen rug en de voeten naar binnen toe. Dat was best wel lastig in het begin, ik moest er steeds bij nadenken. Later werd dat minder en loop nu gewoon recht. Ik had geen zolen o.i.d. nodig, maar dat kan bij jou natuurlijk anders zijn. Ik zou zeggen laat er eens goed naar kijken door een arts en laat je eventueel doorverwijzen naar een specialist. Beter te vroeg dan te laat. Je hebt tenslotte maar één lichaam.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100