Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Doet een beenmergpunctie/transplantatie pijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ook zou ik die dag nog een beenmergpunctie moeten ondergaan, dit was een onderzoek waar ik vreselijk tegenop zag, mede doordat ik van mijn moeder en zus (die vaker een punctie hadden ondergaan) begrepen had dat dit een zeer pijnlijk onderzoek was.

Bronnen:
http://www.sct.nfk.nl/ervaringen-delen/erv...

Ja. Ik heb mezelf destijds als beenmergdonor aangemeld. Bij alle informatie die je krijgt, stat ook dat het een pijnlijke ingreep is. Je moet er wel wat voor over hebben om iemands leven te redden........

Een punctie kan pijnlijk zijn, maar volgens mijn exgenoot die als donor optrad en waarbij het beenmerg op de oudere manier weggehaald werd (dus niet via bloedafname), viel het hem mee. Dus dat kan per mens weer verschillen. De transplantatie op zich, het via een infuus inbrengen van de vlokjes beenmerg, doet helemaal geen zeer. Het is niet pijnlijk en levengevend. Ik hoop met iedereen hier mee, en vooral met jou en je familie, dat het allemaal goed gaat uitwerken voor je broertje!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100