Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Is het slecht om met verband om je enkel te slapen?

Ik heb een blessure opgelopen, alleen nu ben ik bang dat s nachts mijn enkel wordt afgekneld. Is slapen met verband om slecht?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik weet dat ze het wel adviseren om het in bed af te doen, maar of het dan vanwege afknellen is of voor de bloeds omloop. zelf heb ik de ervaring dat het idd gaat knellen en los zitten

Hangt er vanaf, is het vandaag gebeurt bestaat de kans dat je enkel nog gaat opzetten, maar over het algemeen zal je enkel juist slinken 's nachts. Het hangt ook van de aard van de verwonding af of het wel of niet verstandig is om het verband eraf te halen. Maar over het algemeen is het het fijnste 'snachts het verband eraf te halen en je voet op een kussen leggen. Heb je 'snachts veel pijn omdat je veel beweegt kan je altijd nog besluiten het om te laten. Beterschap.

ik heb wel eens gehoord dat je het er wel om kan doen maar niet strak trekkend, ook kan je een verband met azijn maken, dat is wat water met veel azijn erdoor. daardoor slinkt je enkel

Bronnen:
oud verhaal van mijn overgrootmoeder (en...

Nou het gaat verschuiven want snachts ga je draaien en doen en dan beweeg je je benen ook en dan schuurt dat over je bed en zodoende laat het los en verschuift het. Over de bloedsomloop durf ik niks te zeggen.

Nee, het is niet slecht om er mee te gaan slapen. Een drukverband (wat dit waarschijnlijk is), wordt zo aangebracht dat het drukt, maar niet knelt. Laat het verband een paar dagen (en nachten) zitten, tot dat de zwelling weg is.

Als het niet heel strak zit, dan niet. Eventueel kun je je voet wat hoger leggen, bijvoorbeeld door een kussen onder het voeteneind van je matras te leggen. Hiermee voorkom je dat je enkel gaat zwellen. Als je het idee hebt dat het verband al heel strak zit, echt knelt, dan kun je hem 's nachts beter af doen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100