Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Mijn middelvinger heeft een rare bult. Wat is dit en hoe gaat het weg?

Ik heb op mijn middelvinger (zie foto) een rare bult. Wat is dit en hoe gaat het weg? Het is best irritant.

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat lijkt mij een ontsteking van het laatste gewricht. Best eens mee naar de dokter gaan voor er nog andere gewrichten aangestoken worden.

Lijkt op vocht onder je huid. Dit kan overbelasting komen. Schrijven, bellen enz. Rust geven. De activiteit die het veroorzaakt stoppen.

Mogelijk een muceuse cyste. daar is eigenlijk niets aan te doen, het gaat vanzelf weer weg. Het is in feite een ontsteking van de carpaal tunnel bij het nagelbed. Als het erg groot is kan het worden leeggezogen maar terugkomen doet het dan wel meestal. Veel mensen hebben het op een teen. Ga even naar de dokter!

Dit heb ik ook. Het is mij ooit verteld dat het komt omdat je met die hand schrijft, en omdat je pen tegen die plek aan wrijft ontstaat er een soort van verdikking ( eelt misschien?). Er wordt op internet gesuggereerd dat je mogelijk je pen in een verkeerder houding vast hebt maar of dit juist is weet ik niet. Het zou wel verklaren waarom niet iedereen zo'n bultje heeft.

Heb ik ook. Is waarschijnlijk veroorzaakt door het schrijven of misschien door hoe je je mobiel vasthoud. Het is gewoon eelt. Probeer als je het weg wilt hebben een andere schrijfmanier te ontwikkelen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100