Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Korsten in neus hoe kom ik er van af

Weet jij het antwoord?

/2500

Ervan afblijven of snuiten. Nooit (teveel) in je neus pulken.

Na een operatie heb ik ook altijd een flinke kost in mijn neus gehad. Maar na een tijdje kwam een vriend van mij met de rhino horn. Op het begin is het echt wennen, maar uiteindelijk is het echt geweldig. Hier vind je wat meer info: http://www.google.nl/search?q=rhyno+horn&rls=com.microsoft:nl:IE-SearchBox&ie=UTF-8&oe=UTF-8&sourceid=ie7&rlz=1I7ADRA_nlNL409&redir_esc=&ei=Zs-XT9iiJsOd-Qbg2dzkBg#hl=nl&rls=com.microsoft:nl:IE-SearchBox&rlz=1I7ADRA_nlNL409&sa=X&ei=Zs-XT_OXKcef-wbXysjkBg&ved=0CEQQvwUoAQ&q=rhino+horn&spell=1&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.,cf.osb&fp=9f1619a185a3a7fd&biw=1156&bih=675

Bronnen:
http://www.google.nl/search?q=rhyno+horn&r...

de korstjes laten zitten om het te verzachten er wat vaseline op smeren helaas moet je wachten tot ze zelf weer loskomen

Je kunt bij de drogist een simpele neusspray kopen die alleen zout water bevat. Kost weinig, zitten geen medische stoffen in en spoelt je neus goed schoon. http://www.stuntdrogist.nl/gezondheid_natuurlijk/idyl-huismerk-neusspray-volwassenen-0.1-_1_185549 Of die van het Kruivat. En verder er van af blijven. Sprayen, voorzichtig snuiten en verder niks.

Ik heb het ook een tijd gehad, zeer hardnekkig. Met pulken ook steeds pijnlijk een stukje huid meenemen, en daar weer een nieuwe korst op. Naar de dokter gegaan die mij een zalf voorschreef en die hielp al na een paar dagen, daarna nooit meer last van gehad. Hoe de zalf heette ben ik helaas vergeten.

Ik ben hier ook een keertje voor naar de dokter geweest en die schrijf mij Bactroban Nasal voor. Dit middel werkte direct en de volgende dag had ik er geen last meer van! Ik zweer bij dit middel.

Als je heel vaak korsten in je neus hebt, kun je ook eens controleren hoe de luchtvochtigheid is in de ruimtes waar je het vaakst bent. Je neus hoort aan de binnenkant vochtig te zijn (er zit slijmvlies), maar als de lucht te droog is, droogt dat slijmvlies uit en krijg je korsten. Op te lossen door bijvoorbeeld van die bakjes water aan de radiator te hangen of (als het thuis is) na het douchen de badkamerdeur open te laten staan.

indien de korstjes vies ruiken (kaasachtig) zou het een staphylokokkeninfectie kunnen zijn. Spoelen met fysiologisch water (vb Sterimar) en Fucidinezalf aanbrengen met een oorstaafje. Meestal gaat het na enkele dagen beter. (ps. Fucidinezalf vind ik persoonlijk wonderzalf. vrij verkrijgbaar hier in B bij de apotheek en zonder corticoïden)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100