Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Pijn aan linkerkant van mijn buik, wat is dit?

ik heb ongeveer tussen mijn heup en mijn ribben een drukkende pijn zitten. Als ik er op druk voel ik een heel akelig gevoel. Ik kan nog wel gewoon alles eten en ik ben ook niet afgevallen. De pijn is constant en gaat niet weg, ook niet met pijnstillers. Ik heb de pijn nu ongeveer een week en het verhinderd mijn dagelijkse bezigheden. De pijn is ook vermoeiend en door de pijn kan ik niet goed ademen en daardoor lijkt het wel alsof ik heel slap en moe wordt. Als ik ook voel lijkt het alsof er iets zit het is een beetje hard. Ik ben hiervoor al naar de doktor geweest maar ze vond het een beetje raar en wist dus niet wat het was. Ik hoop dat iemand weet wat het is want ik heb slapeloze nachten van de pijn en wil er zo snel mogelijk van af.

Weet jij het antwoord?

/2500

Dit klinkt als een ontstoken orgaan. Ik zou terug gaan naar de huisarts voor een heronderzoek. Zeg het, zoals je hierboven beschrijft. Ik vind het namelijk raar dat ze je naar huis sturen met het antwoord; het is een beetje raar, we weten het niet.

Dit is duidelijk tijd om naar de dokter te gaan. Nog een keer. En doorzeuren. Een week vind ik trouwens betrekkelijk lang ; in je buik zitten nogal wat vitale organen, die pijn kunnen doen als ze ontsteken, en daar kun je in de regel beter niet weken mee doorlopen. De locatie die je aangeeft lijkt te wijzen op je milt, maar kan ook de darm, een nier, een eierstok, de maag of zelfs je blinde darm - die aan de andere kant zit ! - zijn. Of een longpunt die is ontstoken. Allemaal organen waar je geen risico's mee moet nemen. En ja, natuurlijk kan het ook een onschuldige (spier)pijn zijn, maar dat merk je dan vanzelf wel. Terug naar de dokter dus, en uitleggen dat je zo geen stap meer verder kunt en nader onderzoek eisen.

De dokter weet niet wat het is dus doet ze maar niks, nou ja zeg. Jij hebt pijn, zij weet niet wat het is dus is er toch reden als het niet binnen afzienbare tijd verbeterd is om verdere stappen te ondernemen? Terug gaan en je desnoods door laten verwijzen naar een specialist. Wat jij aangeeft kan het heel goed een spastisch colon zijn. want de plaats die jij aangeeft daar loopt het laatste deel (het dalende deel) van de dikke darm. Maar als dat de reden is moet de dokter dat echt kunnen diagnostiseren. Terug en laat je niet afschepen! Succes.

Dit kan van alles zijn. De dokter kan een formulier invullen om bloed te laten prikken. In je bloed kunnen ze in het laboratorium o.a. zien of je een ontsteking hebt. Je dokter kan daarna gerichter onderzoek doen of je doorsturen. Iniedergeval terug gaan naar de dokter en aangeven wat je hier boven hebt getypt (constante erge pijn, moe, slapeloze nachten). Sterkte!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100