Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wat kun je doenaan een erg lang durige verkoudheid?

Mijn dochter is al weken verkouden en mag eigenlijk geen neusspray meer gebruiken en alternatieve spray (van de huisarts) werkt niet. Verder is ze niet aantoonbaar allergisch. Heeft iemand een oplossing?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Bij de apotheek is voor 15 euro rhinicur nasale douche te koop. Je vult hem met warm zout water en de neus kan zo vaak je maar wilt doorgespoeld worden. Je spoelt bacteriën weg en het frist lekker op.

Bronnen:
eigen ervaring (advies KNO-arts)

Gewoon afwachten totdat ze niet meer verkouden is. En never nooit meer neusspray gebruiken. Dat is rotzooi. Wanneer je dat namelijk gebruikt werken andere medicijnen niet meer zoals dat van je huisarts. Laat haar afweer systeem maar gaan werken. Succes

Niet aantoonbaar allergisch betekend niet dat je geen last kan hebben van bepaalde dingen. Bij mij komt ook niets 'op' maar heb wel last van sommige stoffen. Je kan eens pollinosan van dr.Vogel proberen.

Onder de douche stomen , dat helpt meestal ook wel

Allereerst lees ik hier goed: verkoudheid. De meeste mensen met een (langdurige) verkoudheid denken dat ze griep hebben. Dat is hier dus niet het geval, mooi. Verkoudheid is irritant en vraagt om geduld. Bijvoorbeeld een erg verstopte neus wordt vaak aangevallen met een agressieve neusspray waar je heel erg beroerd van kunt worden. Het probleem van dit soort medicijnen is dat ze zonder recept bij de drogist te koop zijn en als je eenmaal je neus daaraan blootstelt, lijkt mij dat de "normale" medicatie niet meer werkt... Dus als goede raad duur is, lijkt mij de beste oplossing om geen medicijnen anders dan of aspirine (de beste want natuurlijk) of paracetamol met zo'n citroendrankje en kokend water er op schenken en suiker erbij om dat het een beetje te zuur is. Dit zo heet mogelijk drinken als je al in bed ligt en dan de zaak er uit zweten... Dat helpt, echt...

Bronnen:
Ervaring

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100