Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Waar komt deze pijn vandaag? een soort hoofdpijn als ik naar mijn ooghoeken kijk?

Ok ik ga mijn best doen deze vraag duidelijk te stellen, maar het is vrij moeilijk uit te leggen.

Ik ben deze week wat grieperig en had dinsdag 39 graden koorts. Vandaag ben ik al een pak beter maar heb nog steeds last van een verschijnsel waar ik vaker last van heb als ik ziek ben.

Het is een soort van plotse pijn achter mijn ogen / in mijn hoofd, die optreed als ik heel sterk naar boven / onder / links / rechts kijk, zonder mijn hoofd te draaien. Je kan het dus 'naar je ooghoeken kijken' noemen.
Als ik dit doe voel ik een soort van druk en doet het pijn. als ik er mee stop gaat de pijn binnen minder dan een seconde weg. Mijn koorts is al enorm gedaald vandaag (zit nu rond de 37.4) maar de "oogpijn" is er nog steeds als ik op bovenstaande manier 'kijk'.

Ik heb er enkele mensen over aangesproken en ze keken me allen heel raar aan :-).

Iemand dat dit kan verklaren?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Da's klassiek als je verkouden bent, en wordt vaak veroorzaakt doordat de holtes deels verstopt zitten. Domweg uitzieken, en draai niet teveel met je ogen. Gaat de pijn niet over of wordt ie veel erger, met roodheid van de oogleden plus zwelling, dan is het zaak met de dokter te overleggen, dan zou het oogkasontsteking kunnen zijn. maar dat is heel herkenbaar. De steken als je je oogspieren inspant als je verkouden bent, zijn echt onschuldig hoewel hinderlijk, al kent blijkbaar niet iedereen het fenomeen.

Ik heb dit verschijnsel alleen als ik een beginnende migraine aanval heb. Ik weet niet of dit bij jou ook het geval zou kunnen zijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100