Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Ik heb een erg bolle buik (nu wat erger dan normaal) en ik vermoed dat dit door mijn darmen komt (heb prikkelbare darm) hoe kan ik het weg krijgen??

Ik denk dus dat er nu veel lucht in mn darmen zit, en dat blijft er in hangen (daarom dus de extreem bolle buik). Hoe krijg ik dit weg?
(Geen laxeermiddelen ed)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

een rennie deflatine werkt erg goed bij lucht wat vast zit in het het maagdarm ik gebruik het zelf ook wel eens als ik ook weer eens last heb van lucht wat vast zit en het werkt prima en eventueel even kijken met welk voedsel en of drinken je het krijgt sterkte er mee

Mijn prikkelbare darm/bolle buik zijn me dankbaar als ik bitterzout gebruikt. Het is magnesiumsulfaat, dat als laxeermiddel gebruikt kán worden (het veiligste middel op dat gebied), maar dat ligt aan de hoeveelheid die je er van gebruikt. Bij één theelepeltje in een glas water heeft het bij mij geen laxerend effect, wel een effect van 'valse lucht' afvoeren. Het stimuleert de darmwerking in positieve zin. Overleg het wel eerst met je arts.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100