Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Knie is nog steeds ontzettend dik en rood, ontsteking?

Een half jaar geleden ben ik aan beide knieën geopereerd aan een plica. De specialist zei dat het 6-8 weken kon duren voor alles weer normaal zou zijn, soms iets langer. Maar de operatie is nu al 6 maanden geleden en ik kan mijn knieën nogsteeds niet goed gebruiken. Een middag in de stad of een tijdje ergens stil staan bezorgd mij al dikke, broze en soms zelfs blauwe knieën. Ik ben al wel snel na de operatie weer vanalles gaan doen, lopen mocht ik de dag na de operatie al. Zou het kunnen dat dit toch teveel is geweest? Of is het gewoon aan het ontsteken? Het lijkt ook of heel de knie vol met vocht zit (zie foto). Links is ook dik, en voelt broos (of hoe zeg je dat?) aan, maar van mijn rechterknie heb ik ontzettend veel last. Morgen ga ik waarschijnlijk naar de dokter, maar ik zou graag willen weten wat dit zou kunnen zijn. Iemand een idee?

Weet jij het antwoord?

/2500

Klinkt inderdaad als een ontsteking. Wat vreemd dat je niet op controle bent geweest. Morgen zeker naar de dokter gaan. Vanavond en morgen heel rustig aan doen. Evt koelen.

Ja, het kan overbelasting zijn.. Je bent waarschijnlijk veel te snel iets gaan doen. Je moet echt rust gaan houden en niet teveel doen(geen fysiek werk, niet sporten en geen lange wandelingen). Dit in combinatie met je knie regelmatig te ijzen. Twee tot drie keer per dag (ochtend, middag en avond gewoon 15 tot 20 min). Succes. Ps: naar de dokter gaan is aan te raden. Waarom heb je zolang gewacht? Nou beter te laat dan nooit zullen we maar zeggen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100