Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Volgens de internist ben ik chronisch vermoeid. Kan dit de oorzaak zijn van dat ik om de week grieperig voel?

En dat ik zo makkelijk een griepje op kan lopen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Wie chronisch vermoeid is heeft in elk geval minder weerstand en dan is er vlug wel een of ander griepje of verkoudheid opgedaan.

Natuurlijk, dat kan makkelijk.Je hebt weinig weerstand als je vermoeid ben. Misschien moet je ook wel extra vitamine slikken. Je heeft hier toch wel met de dokter over gesproken?? Je zal om weer op krachten te komen toch je levens wijzen ook moeten aanpassen,je kan zo natuurlijk niet doorgaan met die vermoeidheid.Dat sloopt je op de lange duur. Ik wens je snel genezing

Ik neem aan dat je bedoeld dat je internist heeft gezegd dat je CVS/ME hebt?? Mijn broer heeft dit ook, en heeft wekelijks last van griepklachten of echt de griep te pakken,mede door verminderd weerstand

Ja. Het is één van de vele klachten bij het chronisch vermoeidheidssyndroom: Griepachtige klachten die af en toe de kop opsteken, met keelpijn en pijnlijk gezwollen lymfeklieren. Verstoorde lichaamstemperatuur met nachtelijk zweten, koude lichaamsuiteinden (vingers, tenen) en soms ook lichte koorts en rillingen.

Bronnen:
http://www.gezondheid.be/INDEX.cfm?fuseact...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100