Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Kun je jeukende uitslag krijgen van depressief zijn ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

je stemming kan inderdaad uitwerking hebben op je lichaam. bij stress kan eczeem bijv. ook verergeren of je kan last krijgen van haaruitval. toch zou ik er niet zomaar vanuit gaan. het kan ook zonneallergie zijn of een andere allergische reactie. gebruik een jeukstillend middel (bijv. calendula). mocht het binnen een aantal dagen niet over gaan, toch even langs de huisarts. dit lijkt me zowiezo aan te raden als je je depressief voelt.

Dat kan zeker. Stress en depressie kunnen jeuk veroorzaken.

Van depressief zij weet ik t niet, maar extreme stress zou heel best jeuk kunnen veroorzaken Dofa

Dat kan! Problemen in je hoofd, kunnen lichamelijke reacties veroorzaken. In vaktermen is die jeuk dan psychosomatisch.

Gebruik je soms St. Janskruid tegen je depressie? Dat kan wel eens jeukende uitslag als bijwerking hebben. Maar aan de foto te zien denk ik dat je zonneallergie hebt. Het gaat niet altijd weg als je uit de zon gaat. Ik heb er ooit weken mee gezeten. De jeuk was niet meer uit houden. Uiteindelijk ben ik naar de arts geweest en moest ik anti histamine tabletten nemen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100