Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wat doen doktoren bij een inwendige bloeding?

Bijvoorbeeld door een klap (door een willekeurig voorwerp/val) in de buik.

Weet jij het antwoord?

/2500

opereren en inwendig hechten. men zal eerst onderzoeken waar de inwendige bloeding zit, zodra dit is vastgesteld zal de chirurg direct de bloeding proberen te stoppen.

Bij een inwendige bloeding wordt er in eerste instantie vocht gegeven om shock te voorkomen. Daarna wordt er een echo van de buik gemaakt voor een eerste inschatting. (als de buik niet bol en strak glimmend staat, want dan gaat meteen het mes erin) Vaak komt daarna nog een scan en zo nodig wordt de bloeding operatief gestopt. Maar lang niet altijd, soms laten ze het eerst zo, want het gelekte bloed word weer door het lichaam opgenomen/verteerd omdat het steriel is (in het lichaam gebleven) en de bloeding in sommige gevallen vanzelf weer stopt en een operatie dan meer risico's mee brengt (infectie ,hartfalen) dan het bloedinkje zelf.

Dat ligt aan de ernst van de bloeding. Bij een miltruptuur ontkom je niet aan een operatie omdat je anders doodbloedt. Bij een vermoeden van zo'n beschadiging wordt meestal een echo gemaakt om de diagnose vast te stellen. Kleine bloedinkjes genezen vanzelf meestal wel maar als je op de eerste hulp verzeild raakt na een ongeval met stomp, inwendig buikletsel wordt het toch al gauw opereren om de schade operatief te herstellen.

Dat kan verschillend zijn per bloeding en persoon.Het kan zijn dat het goed in de gaten word gehouden en word aangezien.Soms is operatief ingrijpen nodig of medicatie.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100