Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe krijg ik irritatie na het scheren weg?

Beste goedevragers,

Ik heb altijd een dag na het scheren last van irritatie op 2 plekjes op mijn nek. Ook met een nieuw scheermesje( ik heb wel eens gehoord dat het mesje te oud is bij irritatie) Ik krijg dan rode bobbeltjes daar. Het blijft voor 1.5 dag en dan gaat het weer weg. Het is niet vreselijk maar het begint wel erg vervelend te worden.
Altijd na het scheren gebruik ik gelijk aftershave balsem en soms spuit ik er ook een luchtje op. Ook gebruik ik soms nivea creme, maar niks helpt echt. Iemand nog goede tips??

Alvast bedankt:)

Weet jij het antwoord?

/2500

Volgens mij is de irritatie niet het gevolg van het scheren maar van de aftershave, parfum of creme die je na het scheren erop doet. Probeer eens een tijd lang na het scheren niets op de huid te smeren of te spuiten. Na een week weet je al of het daaraan ligt of niet.

Het kan goed zijn dat je gewoon een gevoelige huid hebt. Probeer in dat geval met haarrichting mee te scheren! Kan een hoop irritatie voorkomen. Neem aan dat je wel scheerschuim gebruikt?

verpulver een aspirine (geen paracetamol), en vermeng die met de nivea. je zal geen rode bobbeltjes meer zien.

een goede doushe helpt bij mij

Weleens scheerolie geprobeerd? :) Klein flesje bij de drogist, speciaal voor mannen. Succes en lekker glad!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100