Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wat moet ik doen als ik een sneetje heb wat dik er rood is geworden met gele pus er in?

ik heb dus gisteravond ontdekt dat ik een klein sneetje heb wat gewoon normaal lijkt rood dus de volgende ochtend merkte ik dat het dik en rood rond om is geworden en er zich gele pus in bevindt. iemand die weet wat ik moet doen want ik ben hartstikke bang om het te laten weg snijden of er in te laten prikken want het is super gevoelig

Weet jij het antwoord?

/2500

Punt is dat het juist door de gele pus komt dat het zo super gevoelig is. Je had eerst moeten schoon spoelen, nu lijkt het ontstoken. Blijkt na een paar dagen dat het niet verbetert maar zelfs erger wordt, ga dan naar de huisarts! ----- De gele pus maakt de huid zo gevoelig. Daar moet iets aan gedaan worden. Allereerst spoelen, maar als je het niet schoon kunt spoelen, neem dan een ontsmettingsmiddel als jodium, sterilon of arnica tinctuur en doe dit op de wond. Doe er een gaasje of een vocht opnemend windsel of een luchtdoorlatende pleister op. Gebruik deze kortdurend, dus regelmatig vervangen. Je zou dit zelf moeten kunnen behandelen, maar als het na een paar dagen blijkt dat • de wond pijn doet of klopt deze? • komt er vocht of pus uit de wond? • Wordt de wond eerder groter dan kleiner? Dan is de wond waarschijnlijk ontstoken. Soms kan er ook koorts optreden. Wanneer de onsteking een paar dagen aanhoudt, ga dan naar de huisarts.

Bronnen:
https://gezondnu.nl/dossiers/therapieen-en...

Levertraanzalf / Jecovitol en een pleister doen wonderen. Dit is een tube zalf die iedereen standaard in huis moet hebben.

Als je Biotex in huis hebt, ga dan drie maal daags met je vinger in een kom warm water met een halve dessert-lepel Biotex. Dat werkt snel en ben je met Kerst van de pijn af.