Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wat kunnen witte bultjes op een (nieuw) litteken zijn?

Ik ben 10 dagen geleden gehecht, vlak boven mijn lip. De hechtingen gaan er donderdag uit. Het herstelt op zich wel goed, alleen ontstaan er op het litteken tussen de hechtingen soms kleine witte bultjes. Een soort blaasjes/puistjes. De afgelopen drie dagen elke dag wel 1 of twee, meestal drogen ze in de loop van de dag uit en zijn ze de volgende dag weg. Maar weet iemand wat dit kan zijn? Ook heb ik rondom de hechtingen op het litteken kleine schilfertjes zitten, alsof de huid heel droog is. Is twee weken ook niet erg lang om hechtingen erin te laten zitten? De wond zelf lijkt namelijk al heel goed hersteld…

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat hoort bij het genezingsproces, die mini puistjes komt door irritatie van de hechting, er komt kleine beetjes vuil en die veroorzaken dat maar dat is niet erg. de huidschilvers is doordat de huid geirriteerd was door de hechtingen en is aan het vernieuwen. Een hechting boven je lip blijft meestal wat langer zitten omdat het een hele soepele bewegelijke huid is en op die manier beter geneest en de lidteken kleiner word/blijft.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100