Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Is het normaal dat je knie - zij het bij vlagen - overgevoelig blijft voor overbelasting en blessures als je nog maar een halve meniscus hebt?

Ik heb vorig jaar een operatie aan de knie gehad. Sinds het voorjaar heb ik vrijwel geen klachten meer, ook niet als ik intensief beweeg. Maar sinds een paar dagen lijkt de pijn in alle hevigheid terug te komen. Net of ik mijn knie verstuikt/verzwikt heb, terwijl dit eigenlijk niet kan. Hij zit ook vol met vocht. Is dit normaal, of kan er meer aan de hand zijn? Ik doe het sowieso rustiger aan met bewegen, maar dat helpt niet voldoende. Terug naar de orthopeed wil ik niet, ik heb het idee dat ik dan voor niets ga, hoeveel pijn ik ook heb. Het probleem is immers al verholpen. Hij ziet me al aankomen..?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De meniscus heeft een schokabsorberende functie. Dit is ook de reden dat er tegenwoordig alleen nog het hoogst noodzakelijke, 'klemmende' deel wordt verwijderd. Dit in tegenstelling tot het verleden, toen de hele meniscus bij problemen verwijderd werd. Daar de schokabsorptie minder (verdeeld) is, is het niet onlogisch dat je bij (over)belasting klachten kunt hebben. Als de klachten te zeer aanhouden, zou ik toch de huisarts of orthopeed om advies / uitsluitsel vragen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100