Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wat te doen tegen een (aankomende) keelontsteking?

Ik wil graag dat het zo snel mogelijk overgaat omdat ik zit met mijn repetities van m'n musical en op t koor

Weet jij het antwoord?

/2500

Spoelen met lauw water en zout..

Rust nemen is het enige dat je kunt doen. Extra vitamines of homeopathische middelen hebben allemaal geen zin.

dit soort dingen kun je het beste toch even aan de huisarts vragen

trachitol werkt ontsmettend, verzachtend en pijnstillend, verder zo min mogelijk praten en veel drinken

Wij moesten vroeger altijd gorgelen met superoltabletjes opgelost in water. Dat schijnt er niet meer te zijn. Wel dit gevonden": Geeft direct verlichting na het gorgelen. Wanneer U hevige keelpijn heeft superol poeder gebruiken, u merkt direct het verschil. Superol is de oplossing bij keelpijn. http://www.bik-bik.nl/superol-uit-de-handel en dit: Superol zuigtabletten Werkzame stoffen in Superol zuigtabletten. Superol zuigtabletten bevat 2 mg oxychinoline. Wanneer kunt u Superol zuigtabletten gebruiken? U kunt Superol zuigtabletten gebruiken voor beginnende keelpijn Mijn dokter zei altijd: veel zuigen op een zuurtje. Zorg dat je keel nat blijft. En dan is er nog "oma weet raad"": Gorgelen met lauwwarm zout water. Of gorgelen met kamillethee. Geen melk drinken, dat is slijmvormend. 's Nachts een opgerolde grote zakdoek, gevuld met gesnipperde ajuin, rond de nek spelden met een veiligheidsspeld. Probeer de zakdoek zo te vouwen dat de zijde die tegen de keel komt zo dun mogelijk is. Keelpijn? Zet een thee van verse gember, je kan er nog een beetje honing in doen, werkt goed! Pijn onze keel! Neem een eetlepel HONING, weinig zout en citroen. Doe die allen samen. halve citroen kan ook. Je kan deze koud, of iets warm oppeuselen met een lepeltje. Als u last van uw keel hebt moet u een blad van een witte kool een beetje keuzen in een doek of sjaal doen en die om de keel doen helpt echt. Als je keelpijn hebt op een klein stukje rauwe ui kauwen, dit doe je enkele keren per dag.

Je kunt weinig tot niks doen om te voorkomen dat je infectie verder door zet. Er bestaan geen middelen die preventief een opkomende infectie bestrijden.Het enige wat je kunt doen is naar je lichaam luisteren,niks gaan forceren en voldoende rust nemen.Zorg dat je gezond eet en voldoende vitamines binnen krijgt.Voor de pijn kun je Paracetamol nemen.

gorgelen met aspro bruis. heb deze tip van mijn huisarts gekregen.

Veel water drinken, ook kippensoep/boulion helpt altijd goed. Je kan ook even langs de huisarts gaan, want die heeft meestal ook iets tegen een begginende keelontsteking.

Bij mij werkt Guajacum van Dr. Vogel altijd uitstekend. Ik neem de druppels in op wat suiker, in de mond laten smelten. De eerste dag minimaal 3 keer als het al erger is heb ik het ook al wel om de 2 uur genomen. Ik heb er nooit langer dan 2 á 3 dagen last van gehad. Wilde het me ook nooit permiteren repetities te moeten missen, laat staan een uitvoering. Heel veel succes!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100