Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Kan het kwaad als je vinger na een val pijn doet en er geen zwelling te zien is? Is mijn vinger gebroken?

Ik ben zojuist op mijn plaat gegaan met mijn scooter, en nu heb ik last van mijn vinger (het gedeelte bij mijn knokkel). Als ik mijn vinger buig doet het geen pijn, maar als ik met mijn andere vingers hem iets verder buig (Een manier die ook gebruikt word om vingers te laten knakken) doet het superpijn. De pijn zit echt onder mijn knokkel. Kan dit kwaad? Ohja, er is geen zwelling te zien.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het feit dat je hem nog kan buigen en dat het niet pijn doet, zal betekenen dat hij niet gebroken is. Maar dat kan ik natuurlijk niet zeker weten. Hij is nog niet dik. Maar omdat het net gebeurt is zou ik hem toch koelen, om het te voorkomen. Verder je vinger rust geven. Dat betekend niet meer de bewegingen maken, zoals je hierboven hebt beschreven. Als het na een paar dagen niet minder en zelfs erger wordt naar de huisarts gaan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100