Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Welk type paracetamol werkt het beste tegen verkoudheid en koorts?

Ik heb paracetamol met coffeïne, dit werkt beter tegen pijn, maar werkt het ook beter tegen verkoudheid/ koorts?
Ze kosten 4 keer zoveel dan paracetamol zonder coffeine!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Paracetamol werkt koortsverlagend. De aanwezigheid van coffeïne heeft daar geen invloed op. Wel werkt coffeïne opwekkend, dus misschien voel je je met coffëïne iets minder duf. Maar als je daar geen last van hebt, kun je prime de goedkoopste soort paracetamol nemen.

De werking is hetzelfde, het verschil is dat je van de één slaperig kunt worden en die met coffeine houd je wakker. Toegevoegd na 3 minuten: De cafeïne versterkt daarnaast het pijnstillende effect van de stof paracetamol. Maar het maakt dus geen verschil voor koorts of verkoudheid.

paracetamol werkt pijnstillend en koortsverlagend, de cofeine versterkt de werking van paracetamol, tegen de verkoudheid werkt paracetamol niet, daar zul je dus andere maatregelen tegen moeten nemen, ik heb goede ervaringen met cinuforce van dr Vogel en met Kaloba

Wat echt uitstekend werkt tegen verkoudheid is "Hot-Coldrex". Dit is een doosje met sachets die je moet oplossen in heet water en dan is het een lekkere citrusdrank ondanks het feit dat er Paracetamol inzit. Kleine slokjes nemen en zo heet mogelijk drinken. Het helpt echt heel snel en smaakt best lekker. Veel beter dan opgeloste paracetamol tabletten in water! Eén zakje bevat 500 mg. Paracetamol en 30 mg. ascorbinezuur (Vitamine C). De hulpstoffen zijn;natriuncitraat en sucrose. Speciaal werkzaam bij griep en verkoudheid. Het is niet geschikt voor kinderen ! Toegevoegd na 1 minuut: Corr; natriumcitraat.

Je kan ook paracetamol met codeïne gebruiken, maar die kan je volgens mij alleen op recept krijgen!

Verkoudheid is een virus die je ademhalingswegen besmet. Je kunt er vervelende klachten bij krijgen zoals verstopte neus, hoofd- oor- en keelpijn, voorhoofdholte ontstekingen en koorts. Paracetamol, welke maakt niet uit, werkt tijdelijk koortsverlagend, zodat je je wat beter voelt. Alleen werkt die met coffeine opwekkend, dus niet voor het slapen gaan innemen, Vaak is 's avonds de koorts weer terug. Medicijnen kunnen de symptomen wel verlichten, niet de ziekte versnellen, je moet het gewoon uitzieken. Wel oppassen met kleine kinderen. Ga daarmee naar de huisarts als ze 38+ koorts hebben. Evenals een volwassen die min. 5 dagen 38+ koorts hebben. http://www.kring-apotheek.nl/zz/zz40.html

Paracetamol met Cafeïne werkt niet beter of minder goed bij griep en verkoudheidsklachten.Je onderdrukt alleen de klachten zoals koorts en pijn maar je knapt er niet sneller van op.Griep en ook verkoudheid zijn virusinfecties die vanzelf over moeten gaan dat is niet met medicijnen te beïnvloedten. Cafeïne beïnvloedt de werking van de werkzame stof in paracetamol maar verder voegt het niks toe.