Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Ik krijg altijd een verstopte neus 's nachts, waarom ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Waarschijnlijk ben je dan allergisch voor iets in je slaapkamer, of is er niet genoeg ventilatie. Iets als huisstofmijt kan het zijn. Toegevoegd na 42 seconden: In de ochtend als je uit je slaapkamer weg bent, verdwijnt het zeker na een tijdje? Dan weet je dat het probleem in je slaapkamer zit.

Wat kan kan helpen tegen een verstopte neus, is stomen boven een kom heet water met een doek over je hoofd. Je kunt hierbij desgewenst mentholdruppels of kamille toevoegen. Zoute neusdruppels of neusspray helpen vaak voldoende tegen een verstopte neus. Een dergelijk middel verdunt het taaie slijm in de neus. Het komt hierdoor gemakkelijker vrij. Het gevolg is dat je beter door je neus kunt ademen. Zowel volwassenen als kinderen kunnen gebruikmaken van deze neusdruppels en neusspray. Je moet het alleen niet langere tijd gebruiken. Zorg ook voor een goede ventilatie op je slaapkamer.

Bronnen:
http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/aandoe...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100