Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Ik kan niet met voeten plat op de grond hurken, hoe verbeter ik dat?

Sommige mensen kunnen als ze hurken hun voeten plat op de grond houden. Ik kan dat niet, maar zou dat wel graag willen kunnen.

Zijn er oefeningen waardoor ik dat kan verbeteren?

Toegevoegd na 2 uur:
Ik draag overigens schoenen met een hak van ongeveer 2 cm. Kan dat kwaad in dit verband?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat is niet moeilijk. Je gaat op je hurken voor de radiator zitten en houd je aan de radiator vast. Als je dit iedere dag even doet en je hielen steeds meer laat zakken, kun je over een weekje ongeveer met platte voeten hurken. Héél goed voor de onderrug! (niks forceren, he! het is geen moeten) Toegevoegd na 11 minuten: op kousenvoeten natuurlijk, of op platte pantoffels, of op blote voeten!

Dan heb je een korte achillespees

dat komt doordat je spieren te kort zijn, als je dat wilt moet je eerst je spieren opwarmen en wat uitrekken door simpele strek oefeningen

nee het is niet te kort als je dit niet kan! bij die die het kunnen zijn hun spieren te lang dus het is niet raar!!

Wil je daar gitaar mee spelen? Ben bang dat het genetisch is bepaald, dus te korte spieren.

Dan zijn je achillespezen kort. Je kunt ze wat oprekken door rekoefeningen te doen, geregeld te bergwandelen, en er bij het traplopen en het fietsen rekening mee te houden dat je ze op wil rekken door extra spanning op de pees te zetten. Ook kun je er bij het lopen rekening mee houden door je er van bewust te zijn dat je je hele voet moet afrollen, van je hiel tot je tenen. Als ze erg kort zijn, zul je waarschijnlijk ook een soort 'huppeltje' hebben in je loop, want je zet dan eerder je voorvoet neer dan je hiel. Om het echt te verbeteren moet je behoorlijk trainen. Is dat voor jou de moeite waard? Dan vooral doen. Zo niet: Ach, je kunt er 100 mee worden hoor, dus je kunt je ook de moeite besparen ;-)

Om spieren te trainen en pezen wat meer rek te geven zul je moeten gaan fitnessen onder begeleiding van een goede trainer! Stap dus niet naar de eerste de beste sportschool maar ga eens wat sportscholen langs om informatie te winnen en om te kijken of ze een passend schema voor je kunnen maken! Ook enschede zal die mogelijkheden bieden! :-) Ikzelf heb er veel baat bij om onder begeleiding te trainen! Ik was eerder zo lenig als een eikenhouten deur. Nu ben ik weer flexwiebel! ;-)

Ik heb eens op school dit gedaan tijdens een biologie les, waarbij de helft van de leerlingen dit niet kon dus daar hoef je je volgens mij geen zorgen om te maken. Als ik ook naar je andere vraag kijk die van jouw handen, dan vraag ik me af of het misschien handig is om een keer naar de huisarts te gaan, misschien is iets mis met je gewrichten of spieren(het is maar een maybe!) ik hoop dat je hier wat aan hebt gehad!

Vroeger als jong meisje wilde ik balletles, toen ik geen pliee-tje kon maken (dat is zo'n hurkhouding) zei ze dat ik eerst veel moest oefenen, nou al met al bleek dus dat ik te korte achillespees had...waarschijnlijk kun je daar nooit iets aan veranderen omdat je ermee geboren bent... Oefeningen die je kunt zijn oa hurkoefeningen, maar als je het echt wilt verbeteren ga naar een fysiotherapeut wellicht kan hij je helpen..

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100