Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wat kan de reden zijn voor het overmatig zweten 's nachts van mijn vriend?

Mijn vriend zweet altijd heel erg in zijn slaap. Hij zegt dat hij het dan echt niet warm heeft, eerder zelfs een beetje koud. Het overmatig zweten 's nachts, is pas sinds een paar maanden aan de gang. Wat zou hier de oorzaak van kunnen zijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als professional in de gezondheidszorg, en dat ben je, denk je bij nachtelijk zweten altijd eerst aan tuberculose als mogelijke oorzaak. Zo groot is de kans ook weer niet maar irreëel is ie zeker niet. Verder zijn onrustig slapen, bijvoorbeeld door nachtmerries of alcoholgebruik ook veelvoorkomende oorzaken van nachtelijk zweten. Eventuele veranderingen van bedgerei is al genoemd, terecht met name de onderlaag.

Het kan zijn dat het deken niet goed ademt, waardoor het de warmte niet goed afvoert. Ditzelfde geldt voor het matras: voert deze voldoende vocht af? Iedereen heeft behoefte aan een ander soort deken en matras. Wellicht kan dit het zijn.

Raar dat het zo ineens is begonnen. Misschien eet jou vriend erg gekruid eten. Dan kan dit ook ontstaan. Maar nachtelijk zweten kan ook een medische oorzaak hebben. Zou toch even langs de huisarts gaan. Die kan er misschien wel een verklaring voor geven.

Kan veel oorzaken hebben, zoals al genoemd gekruid eten,.maar ook alcohol gebruik en stress, of hormonale schommelingen, het gebruik van bepaalde medicijnen en een slaap apnue

Bronnen:
http://www.aerosleep.com/nl/meer-weten/vol...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100