Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Drogen handen meer uit van warm dan van koud water als je ze wast?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik heb een lange tijd last gehad van droge handen, en ik ben er achter gekomen dat het vooral belangrijk is dat je je handen heel goed droogt. Als je dit niet doet en je komt vervolgens in aanraking met buitenlucht dan kan een gevoelige huid daar erg last van gaan krijgen, en dan droogt het dus uit. Goed blijven drogen dus, en vooral ook een beetje creme smeren. Dan is het meestal binnen 2 dagen wel weg!

De handen veel wassen met warm of heet water is schadelijk en een warm of heet bad, onttrekt vocht aan de huid waardoor die sneller veroudert. Handen wassen doe je bij voorkeur met koud of lauw water! Het lijkt een beetje contradictorisch, omdat water de huid kan uitdrogen, maar toch is het zo, vooral met warm water en zepen. De huid heeft van nature een zure beschermmantel, heet water en zeep beschadigen die mantel. Wassen, o.k. maar dan liefst met koud of lauw water, daardoor respecteer je de huid en blijft die lang jong.

Bronnen:
http://50net.be/tip-van-de-dag/item/1520-w...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100