Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Laatste tijd wat last van de rug, waar ligt dit aan?

Laatste tijd heb ik op een bepaalde plek last van m'n rug. ( vooral in het midden ) Het ligt eraan in welke houding ik zit of sta. Soms heb ik hier geen last van en dan soms weer wel. Als ik hier last van heb, kan het goed pijn doen. Weten jullie wat dit kan zijn?
Ik ben pas 15, dus het ligt niet aan ouderdom ;)

Toegevoegd na 1 minuut:
Heb er een paar maanden al last van

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Buiten dat het misschien inderdaad aan je houding ligt, zoals mijn voorganger al aangaf, kunnen er natuurlijk ook nog andere oorzaken zijn. Heb je er bijvoorbeeld al eens bij nagedacht hoe lang je matras al meegaat? Het zou namelijk goed kunnen dat deze doorgelegen is en niet meer genoeg steun biedt. Zou het daar inderdaad aan liggen dan kan ik je adviseren om eens bij Ikea voor een nieuwe te gaan kijken. Hier kun je proefliggen en voor een niet al te hoge prijs het matras van je keuze aanschaffen. Heb je die nieuwe matras dan eenmaal in huis, dan is het raadzaam om hem, elke keer als je je bed afhaalt om het te verschonen, om te draaien. Zo slijt het gelijkmatiger.

Eigenlijk zeg je het zelf al wel...het ligt eraan in welke houding je zit of staat....De kans is groot dat het aan een verkeerde houding ligt. Ga eens naar cesartherapie, daar leer je een goede houding.

Ik denk dat je een jongen bent, maar als je een meisje bent, zou het kunnen dat je ongesteld wordt. Toen ik voor het eerst ongesteld werd, had ik ook een paar maanden daar voor heel erg last van mijn rug.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100