Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Kan het overdreven vaak uit moeten rekken wijzen op een ziektebeeld?

Toegevoegd na 2 uur:
Kan het bv te maken hebben met oververmoeidheid?

Weet jij het antwoord?

/2500

Lijkt mij niet. Als je mij een dag achter een bureau zou zetten, zou ik me ook constand uitrekken, omdat ik niet gewend ben stil te zitten, ik heb dit al bij vergaderingen van een uur, dan moet ik mijn benen strekken, mijn armen even uitrekken enz. Het kan ook een gewenning zijn en zeker geen slechte, je uitrekken kan helemaal geen kwaad.

Rekverslaving? Het lijkt me eerder dat iemand het misschien doet als z/hij niet goed geslapen heeft, zich verveelt, verstandig pauzeert tijdens intensief werk, in een te warme/benauwde omgeving zit, noem maar op.

Nee, lijkt mij niet. Het kan eerder wijzen op verveling, of een tekort aan slaap, of een tekort aan beweging. Of een gewoonte. Dus: flink bewegen en lekker vaak flink uitrekken. Is goed voor een lijf.

Juist goed om steeds te rekken en te strekken. Ik denk dat er ook een concentratietekort achter kan zitten. Door steeds even pauze te nemen en je lichaam weer actief te strekken, kun je weer even voort.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100