Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Heeft de inname van een dagelijkse aanbevolen hoeveelheid calcium en vitamine, 1000mg/800 D wel enig effect op nagels of haar ?

neem dit nu reeds vele maanden in en bemerk geen verschil, nog steeds ribbels op de nagels en haar ziet er ook niet beter uit.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee, die inname van extra calcium en vitamine heeft geen effect op nagels en haar. Vitamines en calcium hebben alleen en negatief effect als je er te weinig van hebt, maar het meeste krijg je via voeding binnen als je normaal eet en gezond bent. Vitamine D maak je aan als je buiten loopt. Toegevoegd na 2 minuten: Er schijnt ook onderzoek naar gedaan te zijn door de Universiteit van Auckland waarbij er geen effect was gevonden op de hardheid van nagels door extra inname van calcium. Toegevoegd na 6 minuten: Het onderzoek is door Dr. Ian R. Reid of uitgevoerd onder een groep van 683 vrouwen waarvan een deel placebo's kreeg. De universiteit doet o.a. onderzoek naar het effect van calcium (in supplementen) en hartkwalen.

Het drinken van thee van brandnetels en heremoes, heeft wel invloed op je nagels, er zit veel silicium in. Je kunt het natuurlijk ook als pilletjes kopen. Silicium is zeer belangrijk voor veel processen in ons lichaam.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100