Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

ik heb een staalsplinter in mn duim gekregen hij is naar binnen gekropen is nu helemaal dik en zit half onder mn nagel is dit gevaarlijk.

Toegevoegd na 28 minuten:
Hij zit er al twee maanden en doet gruwelijk veel pijn maar wou ni nr dokter

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, is niet gevaarlijk! Zweert er vanzelf weer uit. En misschien ook niet, ik heb zelf nog diverse staalsplinters in mijn linker hand, die zitten er al 20 jaar! Ik heb er geen last van, alleen ik kijk steeds tegen die zwarte vlekjes aan in mijn handpalm! Is nog een ervenis uit de tijd dat ik nog echt een soldaatje was!

Je zou een ontsteking kunnen krijgen.dus het zou handig zijn als je naar de HAP ging. Sterkte

Het zit er dik in dat het aan het ontsteken is en het eruit gehaald moet worden. Dit doet de huisarts d.m.v. een verdoving en je voelt er dan niets van.

Ik denk niet dat het gevaarlijk is maar lastig . Als het al zolang zoveel pijn doet, moet je wel een grote angst voord e dokter hebben. Ga gewoon even, dan ben je er waarschijnlijk zo vanaf.

Aan je beschrijving te zien is je duim waarschijnlijk ontstoken. Daarom heb je ook zoveel pijn. Dat is gevaarlijk, in die zin dat het niet vanzelf zal overgaan. Je hebt 2 keuzes: -Je laat hem zitten en je hebt verder gruwelijke pijnen. -Je gaat naar de huisarts en je haalt opgelucht adem als de splinter én de pijn weg is. Ik weet waarvoor ik zou kiezen.

je kan bij kruitvat/etos een tube trekzalf kopen. dat op een pleister doen, dan komt hij er vanelf uit

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100