Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

slecht coordinatie links hoort dit?

slecht coordinatie links hoort dit ik ben rechts handig mijn linker hand trilt ook als ik rustig op de bank zit..
is dit normaal?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dit is in ieder geval niet normaal. Hooguit als je net een gigantische inspanning hebt geleverd met links, dan wil die hand wel eens een paar uur wat trillen. Maar het klinkt niet alsof dat bij jou het geval is. Wat het is, is niet te zeggen zonder je te onderzoeken. Ik kan hooguit een algemene gok doen: een neurologische aandoening. Is het pas sinds kort, of al je hele leven? Het kan zijn dat een zenuw bekneld zit, door een vervorming of door een (tijdelijke) zwelling ergens onderweg. Het kan zijn dat zich een degeneratieve ziekte manifesteert, zoals MS. Het kan een stofwisselingsprobleem zijn. Het kan een milde vorm van spasticiteit zijn (of hoe heet dat officieel, als je een spastische hand hebt). En zo zijn er nog wel wat mogelijkheden. Heb je het pas sinds vandaag, wacht dan af of het morgen nog zo is. Zo ja, naar de dokter, liefst snel. Heb je het al weken, maanden of jaren, ook dan naar de dokter, maar dan zonder haast. De dokter is de enige die een juiste diagnose kan stellen en eventueel op jouw persoonlijke situatie toegesneden hulp kan geven.

nee natuurlijk hoort dat niet , net zoals de vraag hier stellen , ermee naar de huisarts

Als hij niet heel erg trilt is er niet zo veel aan de hand denk ik, maar ga vooral je geen zorgen maken want je fokt jezelf daar alleen maar mee op. Een voorbeeld: stel ik heb hoofdpijn en ik ga zoeken op internet naar hoofdpijn om te kijken wat het misschien is, is de kans groot dat ik heb ontdekt dat ik dan een hersentumor heb ik mijn hoofd. Natuurlijk is dat niet zo, maar ik bedoel maar, het kan zoo veel zijn en je fokt jezelf alleen maar op doordat je ergen dingen leest. Ik weet zeker dat als je jou probleem zou zoeken op google dat er uit komt dat je reuma hebt. En die kans is zooo miniscule. Je moet gewoon niet al te veel van aan trekken, en als je er een echt slecht gevoel bij hebt ga dan gewoon naar de dokter, die weet het het beste. En als er dan iets is helpt hij je gewoon. Je voelt altijd met je gevoel wel of het erg is of niet, en niet jezelf bang maken met internet. Groetjes casper

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100